Zondag Hoofdklasse A: HBS kan weer geen winst pakken tegen Hoogeveen

De laatste keer dat Hoogeveen en HBS elkaar troffen in de competitie in Drenthe was op 10 november 2019. Toen verscheen een 2-0 zege voor de thuisploeg op het bord. HBS was gebrand op een beter resultaat, maar kwam tegen tien man van Hoogeveen weer uit op een 2-0 nederlaag.

HBS kwam prima uit de startblokken tegen Hoogeveen en kreeg na dertig seconden spelen al een enorme kans. David Kappel kon de bal niet voorbij de Hoogeveen-doelman schuiven. Een paar minuten later was HBS opnieuw gevaarlijk, maar de stand bleef 0-0.

Tegenslag

Een tegenslag voor HBS was toen Jim Roberti werd aangetikt en geblesseerd het veld moest verlaten. Matthijs Harthoorn mocht zijn plaats innemen. Even later moest ook Niels van Pelt behandeld worden voor een blessure. HBS bleef kansen creëren en opnieuw kon David Kappel de kans niet verzilveren.

Na tien minuten was de stormloop van HBS voorbij en leed de Haagse ploeg veel balverlies. HBS-doelman Luuk Vurens moest bij een vrije trap handelend optreden, maar hield zijn doel schoon. Aan de andere kant had Tjeerd Westdijk de bal voor het inschieten, maar hij faalde in de afwerking.

Openingstreffer

Na twaalf minuten in de tweede helft viel de openingstreffer. HBS dacht aan buitenspel, maar het doelpunt van Finn van Kommer werd geteld: 1-0. Twee minuten later werd de doorgebroken Tjeerd Westdijk neergelegd en kreeg Hoogeveen-speler Levon van Dijk de rode kaart voorgehouden

HBS wist het numerieke overwicht op het veld niet in doelpunten uit te drukken ondanks een aantal kansen. Vlak voor het eindsignaal gooide Hoogeveen het duel op slot. Emil Bijlsma bepaalde de eindstand op 2-0.

(Foto: Henk Smit, vv Hoogeveen)