Nieuwkomer FC Skillz start ook met vrouwenteam Onder 17

Ook Haagse nieuwkomer FC Skillz is per dit seizoen een vrouwenvoetbalelftal begonnen. Dit team, onder leiding van trainer Frederick Osei, speelt in de KNVB-leeftijdscategorie Onder 17 jaar en komt uit in de Hoofdklasse.

,,Gezien de ontwikkeling, die we als club doormaken werd het dan ook tijd om een positieve bijdrage te leveren aan het vrouwenvoetbal in Nederland, dat zich ook stormachtig ontwikkelt. Dit om als club nog completer te worden”, aldus het bestuur van FC Skillz.

Niveau

,,We zijn dan ook meer dan verheugd, dat we een volledige vrouwenselectie op de been hebben kunnen brengen. Ook de vrouwen faciliteren wij voor wat betreft de trainingen in alle ‘Skillz- facetten’, als je denkt aan techniek-, kracht-, conditie- en performancetrainingen. Ons doel is helder en dat is om de vrouwen op een zo goed mogelijk niveau te laten ontwikkelen en op te leiden binnen FC Skillz, zodat de eventuele stap en vooral de aansluiting naar een betaald voetbalorganisatie zo klein mogelijk voor ze wordt. De eerste stap is afgelopen weekend hiermee al gezet. Onze FC Skillz  MO17 heeft namelijk haar competitiedebuut gevierd met een 4-1 overwinning uit in Katwijk bij Quick Boys MO17”, laat het bestuur van FC Skillz trots weten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder