Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,Aanvallend spelen”

Begin vorig seizoen verloor RKAVV thuis met 0-3 van rkvv Velsen. Dit seizoen zijn de Velsenaren minder goed gestart en hebben slechts één punt uit twee wedstrijden. RKAVV is goed begonnen en heeft vier punten. Winst moet mogelijk zijn, want kansen zijn er in de eerste twee wedstrijden voldoende geweest.

Tekst: Pieter Donath

De overwinning in Emmen heeft vertrouwen gegeven voor de wedstrijd komende zondag tegen Velsen. Vorig jaar op 13 september gingen de gasten met een 0-3 overwinning naar huis. Er is dus wat recht te zetten. Trainer Maurizio Ceccucci (foto), komende week te gast in ons TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’, belooft een ander RKAVV dan toen. ,,Dat hebben we de eerste twee wedstrijden al laten zien. De concurrentie in de selectie wordt groter en met positieve resultaten wil iedereen erbij horen. Dus we moeten maar gewoon gaan winnen.”

Beschikbaar

Routinier Remco Overdevest is weer beschikbaar en dus heeft de trainer wat te kiezen. De veel scorende spits Yari Bouras (drie doelpunten) zal hij zeker opstellen. Spits Jeremy van Lochem is bijna fit na zijn vorig jaar opgelopen kruisbandblessure en voor hem is het wachten op de eerste speelminuten. Mauricio Ceccucci reageert op vragen over de wedstrijden tegen vv Emmen en rkvv Velsen.

Hoe was de terugreis na de 0-1 winst tegen Emmen?

,,Het was een lekker ritje terug afgelopen zondag. Zeer gezellig. Voor drie punten wil ik overal heen rijden.”

Klopt het dat er veel kansen werden gemist?

,,Ja, we hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen.”

Velsen is niet goed gestart. Is winnen het enige dat telt?

,,Die start zegt me niet veel. Natuurlijk is winnen het belangrijkste, maar we streven ernaar om dat op een aantrekkelijke en aanvallende manier te doen. Het zal niet altijd lukken, maar het is wel ons uitgangspunt.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder