Warming-up Hoofdklasse (zo): Mario Koswal: ,,Eigen spel blijven spelen”

TAC’90 is wat minder uit de startblokken gekomen, dan aanvankelijk werd gedacht. De ploeg pakte afgelopen weekend bij Alphense Boys uit het eerste punt. Zondag komt het nog puntloze vv Emmen op bezoek, dat moet mogelijkheden bieden voor de formatie van trainer Mario Koswal (foto).

Tekst: Ton Beije

Trainer Koswal over die ontmoeting in Alphen aan den Rijn: ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. Een goed begin, maar als jij je kans niet afmaakt dan scoort de tegenstander. Maar gelukkig gingen de volgende kansen er wel in. Zoals ik eerder had aangegeven, was het een open wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen. We kwamen met tien man te staan en Alphense Boys kon gelet op de kansen de verdiende 2-2 maken.”

Geluk

TAC’90 staat na twee wedstrijd op één schamel puntje. Ook de trainer had stilletjes op meer gerekend. ,,Geluk moet je hebben en de regels moeten goed gehanteerd worden dan hadden wij zeker meer punten gehad!”, is zijn alleszeggende antwoord.

Koppers

Zondag is vv Emmen te gast aan de Roemer Visscherstraat in Den Haag. Die ploeg snakt naar het eerste competitiepunt en heeft ook nog niet gescoord. Wel vier tegentreffers. ,,Onderschatten doen wij niet”, zegt Koswal resoluut. ,,TAC’90 gaat haar eigenspel spelen en als wij de kansen die wij elke wedstrijd krijgen gaan benutten, dan blijven de punten in Moerwijk. vv Emmen is te vergelijken met Alphense Boys, alleen hebben zij twee goede koppers met lengte in huis.”

Niet fit

TAC’90 moet zondag starten zonder de nog niet fitte Mohammed el Ousrouti. Koswal: ,,Rachid Trenidad is nog op Bonaire, heeft een interlandverplichting, Abdelhak Bojaada en Abbes Rahoume zijn herstellende. Randall Labordus en Fernando Couvreur kunnen starten.” Om 14.00 uur klinkt het beginsignaal.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder