Warming-up Derde Divisie (zo): Paul v.d. Zwaan: ,,O.S.S.’20 al jaren goede ploeg”

De thuisnederlaag tegen OFC (0-2) deed pijn. Het strijdplan werd uitgevoerd, maar Quick verzuimde te scoren. Komende zondag kan tegen s.v. O.S.S.’20 iets worden ‘rechtgezet’. Een zware opdracht voor de equipe van Paul van der Zwaan (foto) omdat de club uit Oss op basis van voorgaande seizoenen tot de titelfavorieten gerekend kan worden.

Tekst: Pieter Donath

Na winst in de eerste twee wedstrijden verloor O.S.S.’20 vorige week verrassend in Utrecht van Hercules (3-1). Het wordt naar verwachting een zware klus voor de Haantjes op sportpark de Rusheuvel. Oefening Staalt Spieren is opgericht in 1920 (O.S.S.’20) en wordt uitgesproken als Ooo-es-es-twintig. Trainer Paul van der Zwaan benadert elke wedstrijd op zich en gaat altijd uit van de eigen kracht van zijn team.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen OFC?

,,De uitslag tegen OFC deed pijn, de manier waarop we speelden helemaal niet. We hebben dominant, vanuit de gekozen tactiek en afspraken, uitstekend gespeeld. Maar in het voetbal gaat het uiteindelijk om het scoren en daar heeft het aan ontbroken. Als we dit spel kunnen blijven leveren komt ook dat wel weer. Scoren is nooit ons grootste probleem geweest, maar afgelopen zondag haperde dat. ‘C’est la vie’. Niet te lang stil bij staan.”

Is O.S.S.’20 een titelkandidaat en wat voor wedstrijd verwacht je?

,,De wedstrijd van aanstaande zondag is sinds maandag alweer de nieuwe focus. O.S.S.’20 is al jaren een goede ploeg die hoog meespeelt. Hoe ze er nu voorstaan weet ik niet en is ook niet belangrijk voor ons. Het gaat er wel om hoe wij ervoor staan. We hebben een goede trainingsweek achter de rug en hebben een goed gevoel. Voor ons mag het snel zondag zijn. Helaas nog steeds zonder Kai van Hese.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder