Jack’s League: Scheveningen en Jong Sparta houden elkaar in evenwicht

||||||||||||||||||||

Op sportpark Houtrust mocht Scheveningen aantreden tegen het op dit moment zeer succesvolle Jong Sparta. Na een flitsend begin van Jong Sparta werd uiteindelijk de eindstand van 1-1 bereikt. Een resultaat waarmee beide teams tevreden mogen zijn.

Tekst: John Carlier      |      Foto’s: Angelo Blankespoor

In de eerste tien minuten liet de wedstrijd een beeld zien waarbij de indruk werd gewekt alsof Jong Sparta over Scheveningen heen zou lopen. De Rotterdammers begonnen met een hoge balcirculatie waardoor in de derde minuut al een mogelijkheid ontstond voor Jong Sparta om te scoren. Het was Achraf Madi die vanuit een snelle combinatie de kans kreeg om de 0-1 te scoren, maar zijn inzet ging buiten bereik van doelman Sven van der Maaten net langs de voor de bezoekers verkeerde kant van de paal. Scheveningen was even aangeslagen door het snelle spel, waardoor Mohammed Tahiri twee minuten later nogmaals de mogelijkheid kreeg om te scoren, maar zijn schot kwam op de paal. Scheveningen, waarschijnlijk toch even van slag af door het verrassende spel van Jong Sparta, moest zelfs toezien dat Marouane Afaker via weer zo’n snelle uitval weer de kans kreeg om die 0-1 op het scorebord te zetten, maar ook zijn schot kwam in het zijnet.

Langzaam kon Scheveningen zich herstellen, waardoor de snelle aanvallen van Jong Sparta beter konden worden gepareerd. In de negende minuut kreeg Scheveningen meer vat op het spel van Sparta en creëerde de eerste mogelijkheid. Deze mogelijkheid ontstond uit een hoekschop die door Tyrone Owusu perfect werd genomen en op het hoofd van de hoog opspringende Lex Immers terechtkwam. Immers liet vervolgens een perfecte kopbal los, die maar net over de lat scheerde. Het was uitstel van executie, want in de tiende minuut mocht Scheveningen weer een hoekschop nemen die dit keer keihard door Ricardo de Vlugt in de kruising werd gekopt. Een onverwachte stand van 1-0 waardoor Jong Sparta toch wel even geschrokken leek.

Het hervatte wel het spel van de beginfase, maar kwam niet tot scoren. Ondanks het feit dat Jong Sparta het middenveld beheerste en met snelle uitvallen de aanvallers probeerde te bereiken, was het toch Scheveningen dat vanaf de 20e tot de 36e minuut goed stand kon houden. Na deze fase kwamen er nog twee mogelijkheden voor Jong Sparta, waarbij Gaultier Overman hoog overschoot en Jafdar Bynoe vanuit een vrije trap vanaf rand van het strafschopgebied de bal buiten bereik van de doelman over de lat zag gaan. Ondanks enkele blessurebehandelingen floot scheidsrechter Tunnissen na exact 45 minuten voor het rustsignaal. De 1-0 stand gaf hoop voor Scheveningen, maar gezien het spelbeeld kon deze wedstrijd alle kanten opgaan.

Ondanks het feit dat Jong Sparta weer startte zoals het in de eerste helft was begonnen, was het toch Scheveningen dat al na twee minuten bijna de 2-0 op het scorebord zette. Het was weer het hoofd van Lex Immers die de bal vanuit een vrije trap, uitstekend genomen door Crescendo van Berkel, achterwaarts kopte maar door een enorme reflex van doelman Ishan Kort van de 2-0 werd afgehouden. Ondanks het goede spel van Jong Sparta was het toch Michael de Niet die voor 2-0 had moeten zorgen. Zijn te zachte kopbal werd op de doellijn gekeerd door Joshua Adney.

Ondanks de twee hoekschoppen die Scheveningen hierna nog kreeg, was het toch Jong Sparta dat via Achraf Madi de 1-1 op het scorebord kon zetten. Een doelpunt dat absoluut voorkomen had kunnen worden als Ricardo de Vlugt niet te nonchalant de bal bij een uittrap van de doelman had aangenomen. Het werd een gemakkelijke prooi, waardoor een nieuwe aanval kon worden opgezet en de vrijstaande Achraf Madi kon worden bediend.

Na dit doelpunt ontstond er een incident op het middenveld waarbij Ricardo de Vlugt stevig werd aangevallen. Dit voorval veroorzaakte een blessurebehandeling bij Ricardo de Vlugt en een aantal handtastelijkheden waarbij de scheidsrechter moest ingrijpen. Gevolg een gele kaart voor Freek van Eijk van Scheveningen en Marouane Afaker van Jong Sparta.

Nadat de gemoederen waren bedaard kon het spel hervat worden waarbij Mohammed Tamiri bijna de 1-2 aantekende met een schot in de kruising. Wellicht aanleiding voor beide teams om te wisselen. Patrick Brouwer van Jong Sparta werd vervangen door Pepijn Doesburg en Freek van Eijk van Scheveningen werd vervangen door Mehmet Aldogan. Ook na deze wissel kreeg Jong Sparta de mogelijkheid om 1-2 te maken, maar door een uitstekende redding van Sven van der Maaten werd dit voorkomen. Jong Sparta wilde toch met de winst naar huis gaan en wisselde nog twee man.

Nadat Jong Sparta nog twee wissels inbracht was het invaller Tariq Dilrosun die voor 1-2 had kunnen zorgen, maar zijn schot ging net naast. Wellicht het feit dat Jong Sparta niet tot scoren kwam, ontstond er wat irritatie over en weer. In de 80e minuut was er een stevige overtreding op Lex Immers, waardoor Jafar Bynoe de gele kaart kreeg.

Aan beide kanten werd nog een keer gewisseld en een gele kaart uitgereikt. Tot aan het eind toe bleef het spannend wie de overwinning naar zich toe zou trekken. Ook Scheveningen kreeg nog een mogelijkheid voor 2-1 via weer een prachtige kopbal Lex Immers, maar hij vond doelman Ishan Kort op zijn weg en de laatste mogelijkheid was in blessuretijd voor invaller Barry Rog. Zijn kopbal werd door de doelman tot hoekschop verwerkt.

Ondanks het feit dat aan beide kanten een overwinning mogelijk was geweest, mag de 1-1 toch een terechte uitslag genoemd worden.  Een verdienste voor Scheveningen als je bedenkt dat alle spelers van Jong Sparta elke dag trainen en Scheveningen driemaal per week.