Hoofdklasse (zo): TAC’90 pakt eerste winst

|||||||||||||||

Wederom een heerlijk zonnetje boven het sportpark De Verlichting. Beide teams, TAC’90 en vv Emmen, kenden een stroef begin van de competitie en waren er nu op gebrand om de punten in eigen huis te houden.

Tekst: Eugène Hercules         |      Foto’s: Alex Pronk

TAC’90-trainer Mario Koswal had ervoor gekozen om Hafid Laari op het middenveld te posteren en de weer fitte Fernando Couvreur als centrumverdediger te brengen. Emmen-trainer Kevin Waalderbos zag tijdens de warming-up zijn eerste doelman geblesseerd raken en moest daardoor een beroep doen op de pas 18-jarige Justin van der Werff. Hem stond een moeilijke middag te wachten.

Emmen schudde de TAC’90-verdediging direct wakker met een lepe dieptepass achter de defensie. Rechtsback Petit Jagbandhan wist ternauwernood en ten koste van een hoekschop redding te brengen. Een beetje vroeg brak vervolgens een soort Haagse kwartiertje aan. De thuisploeg schroefde het tempo op en aanval na aanval rolde op het doel van de bezoekers af. Bij balverlies doken de gastheren direct boven op de verbouwereerde bezoekers, zodat het spel zich voornamelijk afspeelde op het Emmense gedeelte van het veld. Het publiek ging er eens goed voor staan, want dat zag er veelbelovend uit.

Na een pass van Djameiro Rigters schoot Randell Labordus maar net naast. Na een lange solo van Marlito Ascencao werd diens voorzet door alles wat blauw/rood was gemist. De eerdergenoemde Rigters ontpopte zich tot een ware plaag voor de Drentse verdediging en was in deze fase van de wedstrijd reglementair bijna niet af te stoppen. Toch duurde het nog tot de twintigste minuut voordat TAC’90 zichzelf beloonde. Rigters vuurde van de rechterzijde van het zestienmetergebied een hard schot af dat – vlak voordat Laari zijn hoofd er tegenaan kon zetten – al in de touwen zeilde: 1-0. TAC’90 liet daarna even de teugels vieren en liet Emmen op adem komen. Sem Nijkamp miste is deze fase van de wedstrijd de kans op de gelijkmaker voor de bezoekers. Aan de andere kant kopte Kishan Kanhai een fraaie hoekschop van Labordus voorlangs het Drentse doel. Daardoor bleef het tot de rust 1-0.

Na de rust was er voornamelijk sprake van eenrichtingsverkeer naar het Emmense doel. De Drentse verdedigers en middenvelders raakten de greep volledig kwijt en het was wachten op een verdere uitbouw van de stand. Trainer Koswal bracht daarom na 65 minuten vers bloed in zijn ploeg met de inbreng van Rensy Barradas en Kamal Anheye. De duimschroeven werden met deze wissels nog een beetje meer aangedraaid. Het was Barradas die met een schot van vijfentwintig meter doelman Van der Werff aan de grond genageld liet staan: 2-0. Na een ouderwetse scrimmage legde Jahir Valerius de bal neer voor de andere invaller Amheye, die tot grote vreugde van alles wat TAC’90 heet de 3-0 binnenschoot. Emmen deed via Alex Blekkink daarna nog iets terug (3-1), maar zal het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Souwen als een verlossing hebben ervaren.

Na afloop

Na afloop heerste er natuurlijk vreugde in het Haagse kamp. Het goede spel en het vroeg storen hebben tot het mooie resultaat geleid. Toch was er enige teleurstelling te bespeuren over het aantal kansen dat onbenut bleef. De score had hoger moeten uitvallen en daar is men zich natuurlijk wel van bewust. Het bleef in ieder geval traditioneel nog lang gezellig op de Verlichting, waar ook het sportieve Emmen nog van bleef meegenieten.