Derde Divisie (zo): Quick krijgt ‘deksel op de neus’ bij OSS’20

Op een verrassend lekkere nazomermiddag mochten de Haantjes naar Oss om tegen kampioenskandidaat OSS’20 te spelen. Op een uitstekende grasmat speelde Quick een prima wedstrijd, waarin het zichzelf echter wederom vergat te belonen. De Haagse ploeg was dominant, maar moest met de kleinst mogelijke nederlaag toch weer terug de bus in.

Tekst: Marcel de Kler

Vorige week speelde Quick tegen OFC al een prima wedstrijd en die lijn werd in Oss doorgetrokken. Het spelbeeld ook, want Quick had balbezit en de controle over de wedstrijd. De gastheren konden er voetballend niet uitkomen en wisten nauwelijks gevaar te stichten. Toch bleek het weer lastig om een defensieve tegenstander over de knie te krijgen. Voetballend was er weinig op het spel aan te merken, maar echte grote kansen waren nauwelijks te noteren. Een vrije trap en een schot van afstand in de handen van de doelman en een spectaculaire halve omhaal van Marc Boshoff (net naast) waren de gevaarlijkste momenten.

Bittere pil

Na een half uur spelen kreeg het ook de eerste bittere pil te slikken, toen Frank van der Heiden (foto) met hamstringklachten gewisseld moest worden. Tot de rust kwam Quick niet verder dan een schot van Nabil Haddadi, dat over het Osse doel vloog. Aan de andere kant was OSS’20 ook niet echt gevaarlijk en was een kopbal uit een hoekschop nog het gevaarlijkste moment voor de gastheren, echter ging die bal recht in de handen van doelman Jari Puister.

Energiek

Na de rust kwamen de Haantjes weer energiek terug op het veld en was het binnen tien klokrondjes dicht bij de openingstreffer. Een voorzet van de zijkant vloog over iedereen heen, maar eindigde op de lat, in plaats van er net onder. Ook een inzet van Rachid Bouyaouzan was net te hoog gemikt. Quick vergat zo het veldoverwicht in doelpunten om te zetten en dan blijken die vervelende voetbalwetten toch altijd te kloppen. Uit het niets was er een goede OSS’20-aanval en schoot Joep van der Velden zowaar ook de 1-0 tegen de touwen, maar ook doelpunten tegen de verhouding in blijken te tellen.

Krulbal

Quick bleef goed doorgaan en leek ook eindelijk beloond te worden. Echter was buiten de OSS’20-doelman gerekend, die een bekeken krulbal van Rachid Bouyaouzan nog stijlvol uit de bovenhoek wist te ranselen. Iets later leek OSS’20 naar de 2-0 te counteren, maar de OSS’20-spits liet zien ook te kunnen falen. Doelman Jari Puister was al omspeeld, maar de inzet eindigde in het zijnet, waardoor Quick mocht blijven hopen op een beter resultaat.

Druk

In het laatste kwartier bleef Quick het proberen en werd het spel wat opportunistischer. De druk werd groter en groter, maar het lukte de Haantjes maar niet om de bres in de hechte OSS’20-defensie te slaan. Tot het strafschopgebied was het voetballen erg goed, maar de eindpass kwam telkens niet aan. Het laatste fluitsignaal was dan ook bevrijdend voor OSS’20 en dat zegt al genoeg. Quick was de betere ploeg, maar als je niet tot scoren komt, kun je jezelf ook niet belonen. OSS’20 lukte het wel en dus was de tweede nederlaag voor de Haagse ploeg een kil feit. Volgende week zal op eigen terrein het verrassend sterk gestarte JOS/Watergraafsmeer de tegenstander zijn en zal Quick moeten laten zien het scoren niet te zijn verleerd.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder