Warming-up Derde Divisie (zo): Van der Zwaan (Quick): ,,Niet panikeren na niet scoren”

|

Quick is dit seizoen niet goed gestart. Slechts vier punten uit vier wedstrijden. Zorgelijk is dat er de laatste drie wedstrijden niet werd gescoord. Komende zondag kan thuis tegen JOS Watergraafsmeer het scoren weer worden hervat. Waarschijnlijk zal dit moeten gebeuren zonder de geblesseerde centrumspits Frank van der Heiden.

Tekst: Pieter Donath

Quick speelde in Oss een prima wedstrijd maar werd niet beloond. Er was veel balbezit en de wedstrijd werd gecontroleerd. Helaas werden er weinig kansen gecreëerd maar O.S.S.’20 scoorde wel. Na de 1-0 nederlaag zei trainer Paul van der Zwaan (foto) dat hij in de jaren dat hij trainer is bij Quick zich nooit druk hoefde te maken over het creëren van kansen en het weinig scoren. Hij vindt dat tot het strafschopgebied verzorgd wordt gespeeld, maar dat Quick niet gevaarlijk wordt voor het doel van de tegenstander. Dit baart hem zorgen.

Niet scoren

,,Het nu al drie wedstrijden niet scoren is voor Quick uitzonderlijk, maar we moeten daardoor niet panikeren”, reageert Van der Zwaan. ,,Normaal is scoren niet ons grootste probleem. We hebben dan ook het vertrouwen dat dat wel weer goedkomt, zeker gezien de kwaliteit van het veldspel in de laatste wedstrijden. Ook tegen O.S.S.’20 was dat niet slecht.”

Over het accent waar hij deze week op getraind heeft zegt Paul van der Zwaan: ,,Waar wij accenten op leggen in de trainingen is voor ons en blijft voor ons. We hebben weer hard gewerkt deze week en kijken met vertrouwen naar de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer van aanstaande zondag. Helaas is dat nog steeds zonder Kai van Hese en ook Frank van der Heiden zal nog niet speelklaar zijn na het geblesseerd uitvallen tegen O.S.S.’20. De selectie is echter goed en breed genoeg.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder