Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Katwijk veel kwaliteit voorin”

Scheveningen pakte vorig weekend op Houtrust een punt tegen Jong Sparta, een talentvolle ploeg die de week daarvoor nog Rijnsburgse Boys klopte. Het zijn elke week ‘finales’ voor de formatie van trainer John Blok (foto). Zaterdag gaan de Scheveningers op bezoek bij titelkandidaat Katwijk.

Tekst: Ton Beije

Over het gelijke spel thuis tegen Jong Sparta is trainer John Blok heel duidelijk: ,,Ik kan prima leven met de puntendeling tegen Sparta. We hadden het lastig tegen dit fitte en talentvolle team. We hebben wel wat kansjes gehad om de drie punten binnen te halen, maar ik denk het gelijke spel de verhouding prima weergeeft.”

Bekend

Zaterdag de uitbeurt bij Katwijk, dat afgelopen weekend onderuitging onder toeziend oog van Ben van Dam, de analist van Scheveningen. Veel geheimen zal Katwijk dan ook niet hebben voor de Houtrust-bewoners. Blok: ,,De manier van spelen van Katwijk is duidelijk. Zij hebben een geweldige selectie met ontzettend veel kwaliteit in de voorste linie. Uiteraard een mooie uitdaging om ook daar een goed resultaat te halen.”

Details

En door het verlies van Katwijk bij Rijnsburgse Boys bewijst ook maar weer eens dat in die Jack’s League iedereen van iedereen kan winnen. Blok: ,,Zeker. Ik heb al vaker gezegd dat de verschillen in de Jack’s League klein zijn en wedstrijden vaak op details beslist worden. Natuurlijk behoort Katwijk wel tot de absolute topploegen, maar wij zullen ervoor moeten zorgen dat ze een mindere dag hebben. Ik verwacht, zoals altijd, op de Krom, een leuke wedstrijd. Er gebeurt altijd genoeg en Katwijk is ook een ploeg die de aanval zoekt.”

Druk

De druk zal ook bij Katwijk liggen, dat mag nu voor eigen aanhang niet verliezen om bij te blijven. ,,Dat is zo, maar daar zijn deze spelers aan gewend”, weet John Blok. ,,Bij een club als Katwijk is er altijd de druk van moeten winnen. Uiteraard zullen ze geen punten willen verliezen, maar aan de andere kant is de competitie nog jong.”

Een aderlating voor Katwijk is het ontbreken van Robbert Susan. Blok: ,,Robbert Susan is al jaren één van de toonaangevende spelers in de top van het amateurvoetbal. Nog een echte leider. Natuurlijk zullen ze ‘m missen, maar Katwijk heeft een brede selectie dus zullen ze dat prima kunnen opvangen. Bij ons is er één wijziging ten opzichte van vorige week. Robbert van Koesveld, Jari de Jong en Kevin Gomez Nieto zijn nog niet beschikbaar, maar Donovan de Groot is terug.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder