Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,We willen er bovenin bij zijn”

HBS hield aan het duel van vorig weekend op sportpark Craeyenhout tegen Purmersteijn een punt over: 1-1. Zondag gaat de equipe van trainer Bas Steffens (foto) op bezoek bij Alicdes, dat na drie duel derde staat en een punt meer heeft dan de ‘Kraaien’.

Tekst: Ton Beije

Trainer Bas Steffens over het duel tegen Purmersteijn: ,,De eerste 25 min was niet goed van onze kant. Daarna pakten we het beter op in de eerste helft. Na rust hadden we zeker wel het overwicht en druk richting de tegenstander, alleen echte grote kansen bleven uit. We maakten wel verdiend de gelijkmaker, maar hadden toch het gevoel dat er meer in had gezeten voor ons.”

Collectief

Zondag op weg naar Alcides, dat nog ongeslagen is. Steffens: ,,Afgelopen seizoen was het een stugge ploeg, een echt collectief zonder grote uitblinkers. Ook dit seizoen is dat zo, blijkt uit de informatie die ik van enkele trainers in onze competitie heb gehad.”

,,Zoals elke wedstrijd op dit moment in onze hoofdklasse – met veel gelijkwaardige ploegen – zul je tot het uiterste moeten gaan als team om het maximale resultaat te willen pakken”, kijkt Steffens vooruit. ,,Een cliché, maar je speelt natuurlijk altijd voor de winst. Wij willen er bovenin bij zijn en tevens de zondag met een lange busrit en drie punten afsluiten.”

Selectie

Steffens mist vijf spelers. Jim Roberti, Berend Kaster, Sieb Verheul, Dustin van den Berg en Youri Vermeer zijn niet beschikbaar. Mostava Frederik sluit weer aan bij de selectie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder