Jack’s League: Scheveningen geeft nog voor rust voorsprong uit handen

|||||||||||||||||||||||||||||||||

Scheveningen moest op bezoek bij titelkandidaat Katwijk. Na een Scheveningse voorsprong, wist Katwijk nog voor rust de bakens te verzetten om met 2-1 aan de thee te gaan. In de tweede helft werd het nog 3-1. Scheveningen verloor op wilskracht en een beetje van zichzelf.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Aad van der Knaap

Katwijk kwam voortvarend uit de startblokken. Kilian van Mil werd teruggefloten wegens buitenspel en Ahmed El Azzouti kopte de bal op het dak van het doel. Op sportpark De Krom kon echter Scheveningen als eerste juichen. Halverwege het eerste bedrijf kwam de ploeg van trainer John Blok op 0-1. De bal rolde voor de voeten van Michael de Niet, die met een ferme uithaal het Katwijkse net bol liet staan.

Na een half uur kon Ricardo de Vlugt inkoppen, maar André Krul stond op de juiste plek. Vlak daarna kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Uit een voorzet belandde de bal bij Marciano Mengerink, die van dichtbij in de kort hoek doelman Sven van der Maaten het nakijken gaf: 1-1. Vijf minuten voor rust ging het mis in de Scheveningse defensie. De bal kon niet goed worden weggewerkt door Ruben Koorndijk, die het speeltuig zo in de voeten van El Azzouti op een presenteerblaadje gaf en dat betekende dat Katwijk toch nog met een nipte voorsprong de rust in kon gaan.

In de tweede helft bracht Blok na dik een uur spelen de eerste wissel in het veld. Mehmet Aldogan ging eruit en voor hem kwam Barry Rog. Vlak na die wissel kreeg Katwijk van scheidsrechter Bronsvoort wel heel gemakkelijk een strafschop cadeau toen Tim Freriks werd aangetikt in de zestien. Marciano Mengerink had geen moeite het cadeautje uit te pakken en scoorde de tweede treffer van de middag langs Van der Maaten, die de bal nog net kon aantikken, maar te weinig om een treffer te voorkomen.

Vlak voordat het laatste kwartier van het duel aanbrak wisselde trainer Blok Tim Peeters voor Rowdy van der Putten. Ook aan Katwijkse kant werd veelvuldig gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheid. Scheveningen kreeg nog mogelijkheden, maar Krul stond op de goede plek. Twee minuten voor tijd kreeg Mengerink zijn publiekswissel. Voor hem kwam Danny van Haaren nog even in het veld. In de uitslag, ook na slechts drie minuten extra, kwam echter geen verandering meer.