Derde Divisie (zo): Quick zeer zuinig langs JOS/Watergraafsmeer

|||||||||||||

Op een zonovergoten Nieuw Hanenburg was er de Haantjes alles aan gelegen om weer een driepunter bij te schrijven. De afgelopen wedstrijd was het spel prima, maar bleven doelpunten uit. Tegen JOS/Watergraafsmeer bleek maar weer eens dat voetbal geen puntensport is, want ditmaal was het spel een stuk minder goed, maar bleven alle punten in Den Haag.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

JOS/Watergraafsmeer is prima aan de competitie begonnen en straalde dan ook vertrouwen uit. Met name de voorhoedespelers zouden handenbinders blijken te zijn, terwijl de achterhoede solide oogde. Quick had het meeste balbezit, maar voetballend was de passing niet altijd even zuiver. In de omschakeling konden de Amsterdammers dan ook gevaarlijk worden, maar ook zij waren dreigend, zonder echt gevaar te stichten. Het leek dan ook voor de rust op een tweetal blaffende honden, die maar niet wilden bijten.

De gevaarlijkste momenten voor de bezoekers werden terecht voor buitenspel afgevlagd en aan de andere kant kon Quick de eindpass maar niet op de juiste kwaliteit geven. Enkele afstandsschoten en een vrije trap vlogen allemaal over het Amsterdamse doel en het was zodoende dan ook geen verrassing dat halverwege de brilstand te noteren was. De magische krachten van de kleedkamers zullen we nooit te weten komen, maar duidelijk was wel dat de trainers hun team even goed wakker moesten schudden. Dat laatste moesten de toeschouwers bij elkaar doen, want het eerste bedrijf was zeer matig geweest.

Na de rust brandde de wedstrijd al binnen een minuut wel los. Terwijl nog veel toeschouwers terug richting hun plek liepen, werd iedereen ruw wakker geschud. Pepijn van Zwieten de Blom gaf een perfecte steekbal op Marc Boshoff, die op zijn beurt de sliding van Sjoerd Gerritse leek te ontwijken en alleen voor de doelman leek te komen. Leek, want in het doorglijden raakte hij Boshoff ongelukkig binnen de beruchte lijnen. Een duidelijke strafschop volgens vriend en vijand, die ook gegeven werd door scheidsrechter Henshuijs. Het enige waar de Amsterdammers het niet eens mee waren, was de directe rode kaart voor het ontnemen van een scoringskans. Een gele kaart was volgens de regels meer op zijn plaats geweest, omdat het een ongelukkige overtreding betrof, aldus het protest van de Amsterdammers. Arbiter Henshuijs bleef bij zijn besluit rood te geven. Rachid Bouyaouzan ging achter de bal staan en schoot de bal tegen de touwen: 1-0.

Kort na deze treffer had de score alweer gelijk kunnen zijn. Uit een kluts na een lange bal kwam de bal voor de voeten van een Amsterdamse aanvaller, die van dichtbij vrij kon schieten. Tot opluchting van de Haagse toeschouwers schoot hij recht op doelman Jari Puister, die hierdoor redding kon brengen. Nauwelijks enkele minuten daarna kreeg Rick Burgering een vrije doortocht op de JOS/Watergraafsmeer-doelman. Hij koos voor een inzet met buitenkant voet, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal rollen. Binnen tien minuten kreeg Hanna Hagari weer een grote kans namens de bezoekers, maar zijn kopbal uit een vrije trap ging over het Quick-doel. Zo begon het tweede bedrijf dus al een stuk boeiender dan voor de rust.

Met een man meer kreeg Quick echter wel meer grip op de wedstrijd. Het baltempo lag echter nog te laag om de tegenstander kapot te spelen. Dreiging was er zeker, maar ook nu was de eindpass vaak niet zuiver genoeg bij de keren dat het gevaarlijk werd in het strafschopgebied. De grootste kans in deze fase was voor Marc Boshoff weggelegd, maar zijn kopbal ging rakelings langs het Amsterdamse doel. De Haagse toeschouwers zaten te wachten op een tweede doelpunt, want tot die tijd bleef het af en toe billenknijpen. Bij vrije trappen kwam de imposante luchtmacht van de bezoekers naar voren, maar de Haagse defensie gaf geen krimp meer.

Bij de bezoekers werd enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd weer een douw geïncasseerd. Tony Tol kreeg een tweede gele kaart, waardoor JOS/Watergraafsmeer met negen spelers overbleef. Quick bleef de bal rustig rondspelen op zoek naar een treffer. Die had er vlak voor het ingaan van de blessuretijd ook moeten komen. Een voorzet kwam bij Rachid Bouyaouzan, die de bal breed legde op de ingevallen Nabil Haddadi. In plaats van eigen succes, koos hij ook voor breed leggen op de vrije Marc Boshoff, maar die zag zijn inzet op de paal belanden. Typerend eigenlijk voor de middag, waar Quick niet al te best speelde, maar wel weer enkele grote kansen om zeep hield.

Uiteindelijk deerde het niet, want met de kleinst mogelijke overwinning trok Quick aan het langste eind. Het bleef spannend tot het einde, want je weet maar nooit of een bal verkeerd valt achterin. Zo ver kwam het niet, want de Quick-defensie oogde solide in de hectische slotfase. Zo konden de Haantjes weer een driepunter bijschrijven en zal het moeten proberen om volgende week bij UNA het goede spel en doelpunten maken te combineren. Al levert matig spel en een doelpunt meer dan de tegenstander ook drie punten op. Maar dat is logisch, zou een wijze oud-voetballer hebben gezegd.

Eerst zal komende dinsdag bij ASWH gespeeld worden in de voorronde van de TOTO KNVB beker, waarin een plekje in het lucratieve hoofdtoernooi te verdienen valt.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder