Bekervoetbal: Quick plaatst zich niet voor hoofdtoernooi TOTO KNVB-beker

Op Prinsjesdag mochten de Haantjes op bezoek bij Jack’s League vereniging ASWH om een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker te veroveren. Het niveauverschil was echter nauwelijks zichtbaar op het veld, al waren de gastheren net iets effectiever op het meest belangrijke: scoren.

Tekst: Marcel de Kler

De eerste minuten was het nog een beetje aftasten, maar na slechts zeven minuten spelen was dit ook al achter de rug. Een ingestudeerde hoekschop zette veel Quick-ers op het verkeerde been na een overstapje en kon Luuk Admiraal de vroege 1-0 op het bord zetten. Quick liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist wat het te doen stond. Enkele minuten na de openingstreffer kopte Vincent van Dorp een hoekschop nipt over en hetzelfde lot was een inzet van Rachid Bouyaouzan toegedaan.

Wennen

Het hoog druk zetten van ASWH was even wennen, maar de Haagse ploeg kreeg hier steeds beter vat op en kwam hierdoor ook beter in haar combinatiespel. Het vele balbezit kon echter nog niet omgezet worden in grote kansen. Marc Boshoff (foto) zag een schot hoog over vliegen, terwijl aan de andere kant ASWH een inzet, via de voet van Vincent van Dorp, in het zijnet zag eindigen. Een rommelige fase van beide teams volgde tot de rust, waardoor er ook geen mogelijkheden meer te noteren vielen.

Afzwaaier

Na de rust kwamen de mannen van Paul van der Zwaan sterk terug en volgden enkele kansen. Rick Burgering schoot een rebound van een vrije trap recht in de handen van de ASWH-doelman. Iets later was er een vlotte aanval van Quick waar uiteindelijk de inzet van Yusuf Bilen naast het ASWH-doel belandde. Ook een hoekschopvariant van Quick leverde gevaar op. Rachid Bouyaouzan omspeelde weliswaar twee tegenspelers, maar zijn schot werd een afzwaaier. ASWH werd vakkundig weggehouden van het eigen doel en kwam niet verder dan een kopbal uit een hoekschop, die naast het Quick-doel eindigde.

Venijn

Quick bleef de aanval zoeken en na een uur spelen was Rick Burgering weer gevaarlijk. Zijn schot miste net wat venijn en werd een prooi voor de ASWH-doelman. Weer iets later leek de terechte gelijkmaker toch te vallen. Rick Burgering werd over de flank op avontuur gestuurd en had een scherpe voorzet in huis. Helaas net iets te scherp voor de inglijdende Lennaert Massar, die de bal slechts kon schampen en de inzet net naast het lege ASWH-doel zag rollen. Ook een voorzet van Pepijn van Zwieten de Blom op Rick Burgering leverde geen treffer op, want ook zijn inzet ging naast.

Vakkundig

Zo waren de Haantjes duidelijk de betere ploeg na de rust en was het wachten op de gelijkmaker. Op twintig minuten voor het einde waren de gastheren voor het eerst gevaarlijk na de rust. Jari Puister zorgde er echter vakkundig voor zijn doel schoon te houden en hield Quick in de wedstrijd. In het restant kreeg Jaap Fischer nog een kans, maar ook zijn inzet kon door de ASWH-doelman onschadelijk worden gemaakt. De druk werd groter en groter, maar het ontbeerde Quick aan geluk. Ook in de vijf minuten blessuretijd wilde de bal maar niet goed vallen en bleef de meer dan verdiende gelijkmaker uit.

Nasmaak

Zo speelde Quick, met name na de rust, een erg goede wedstrijd, maar kon het niet tot scoren komen tegen ASWH. Hierdoor plaatsen de Haantjes zich niet voor het lucratieve hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker en kan het zich richten op de competitie. Hierin zal de zure nasmaak van dinsdagavond weggespoeld moeten worden in Veldhoven, waar het geroutineerde UNA de tegenstander zal zijn.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder