Zaterdag: 1A: VELO start met overwinning op Voorschoten’97

||||||||

In Wateringen bond VELO in de openingswedstrijd van het seizoen Voorschoten’97 aan de zegekar. De mannen van trainer Kevin van der Geest gaven de bezoekers met 3-1 klop.

Tekst: Roland van der Linden       |       Foto’s: Alex Pronk

VELO had de overhand in de beginfase van het duel met Voorschoten’97, maar dit leverde weinig kansen op. Pas na 25 minuten kon de thuisploeg het net vinden. Roderick Meinema scoorde uit een één-op-één situatie: 1-0. Vier minuten later kreeg Voorschoten’97 haar eerste kans, maar Ronnie de Roode stuitte op de doelman van VELO.

Vlak voor rust kwamen de bezoekers langszij. Een afstandsschot van Ronnie Verplancke werd van richting veranderd en verdween in het doel: 1-1. De vreugde was van korte duur. VELO kwam nog voor het rustsignaal weer op voorsprong. Uit een fraaie steekbal tekende Sergi Roeleveld de 2-1 aan.

Na de thee kon Voorschoten’97 lang niet gevaarlijk worden. VELO gooide het duel definitief op slot door een tweede treffer van Roderick Meinema: 3-1. De formatie van trainer Theo Ducaneaux kon het tij niet meer keren en moest een 3-1 nederlaag incasseren.