Jacks’s League: Scheveningen loopt ook averij op tegen Excelsior Maassluis

|||

John Blok was na afloop duidelijk teleurgesteld, maar ook geïrriteerd na het 0-3 verlies tegen Excelsior Maassluis. Vooral de manier waarop zijn ploeg in de tweede helft de doelpunten heeft weggegeven zat hem dwars. In plaats van op jacht te gaan naar de gelijkmaker, liep Excelsior daardoor simpel weg naar 0-3.

Tekst: Ton Beije              |       Foto’s: Orange Pictures

De eerste mogelijkheid op Houtrust was voor de bezoekers. Na vijf minuten was er een goede mogelijkheid voor Excelsior Maassluis. Na een afgeslagen hoekschop kwam bal voor de voeten van Luivienno Statia, maar zijn schot verdween naast het Scheveningen-doel.

Overigens liet de thuisploeg in het eerste kwartier duidelijk zien te gaan voor een goed resultaat, maar aan beide kanten ontstonden er niet veel grote kansen. Excelsior Maassluis was wellicht iets meer in balbezit, maar was slordig in de passing. Na dik een half uur spelen kreeg Scheveningen een prima mogelijkheid om de score te openen, maar Michael de Niet faalde voor het doel van Jean Paul van Leeuwen.  Vlak daarna liep Ricardo de Vlugt tegen een gele prent aan.

Scheveningen probeerde nog voor de pauze de druk wat op te voeren, maar kwam vervolgens vlak voor rust uit het niets heel knullig op achterstand. De bal werd uit een inworp van Omar el Baad door Gabri Urbanus naar voren geschoten. Bram Wennekers maakte op snelheid vanaf rechts het karwei af en gaf doelman Sven van der Maaten het nakijken: 0-1. In de pauze hield trainer Blok Freek van Eijk in de kleedkamer en bracht voor hem Mehmet Aldogan.

Scheveningen moest in het tweede bedrijf in de achtervolging, maar had na drie minuten niet te klagen, dat Dave van Delft van Excelsior Maassluis in een één-tegen-één-situatie de bal in handen speelde van doelman Van der Maaten. Al snel voerde trainer Dogan Corneille een wissel door bij de bezoekers. Luivienno Statia ging eruit en voor hem kam Darwin Heuvelman. Na bijna een uur spelen gevaar voor het Scheveningse doel, waar Darwin Heuvelman na voorbereidend werk van Nino van Beemt voorlangs het vijandelijke doel schoot.

Halverwege het tweede bedrijf maakte bij Excelsior Maassluis Dave van Delft plaats voor Kaylan Muis. Omar Ouali van de bezoekers ging te hard in op verdediger Gautam Kalpoe en kreeg daarvoor de gele kaart voorgehouden. Met nog dik een kwartier op de klok voerde John Blok een tweetal wissels door. Ricardo de Vlugt en Tim Peeters verlieten het speelveld en werden vervangen door Rowdy van der Putten en Kevin Gómez-Nieto. Pal daarop ook een dubbele wissel aan de andere kant. Corneille bracht Dean Zandbergen en Calvin Tureaij en haalde Bram Wennekers en Omar el Baad naar de kant.

Effectief

Scheveningen wilde nog wel aanzetten om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar met nog acht minuten te spelen gooide Excelsior Maassluis eigenlijk het duel in het slot. Na goed voorbereidend werk van Redouan Omar Ouali zette invaller Calvin Tureaij de 0-2 op het bord. De bezoekers waren in die slotfase zeer effectief, want Kaylan Muis zorgde na een combinatie met Dean Zandbergen ook nog voor de 0-3. Geen beste beurt van Scheveningen voor eigen publiek, dat wel te geflatteerd verliest. Het maakte de teleurstelling van John Blok er na afloop niet minder om. ,,0-1 of 0-3, je verliest drie punten op eigen veld.”