Graaf Willem II-VAC opent officieel nieuw clubgebouw

|||

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe clubgebouw van Graaf Willem officieel geopend. De club van het groen-gele tricot, in 1912 ontsproten uit het Aloysiuscollege.

Reden voor de nieuwbouw was, zoals voorzitter Remi Smeets in zijn opening memoreerde, dat de tweedehands strandtent die ooit gekocht was voor 10.000 gulden, het eeuwige leven inmiddels achter zich had gelaten. Het nieuwe clubgebouw en zes kleedkamers kwamen tot stand met behulp van een subsidie van 500.000 euro van de gemeente Den Haag. En ledenacties die opliepen tot 80.000 euro.

De opening werd verricht door een enthousiaste wethouder Sport van de gemeente Den Haag, Hilbert Bredemeijer. Dit onder toeziend oog van burgemeester Leendert de Lange, wethouder Inge Zweerts-de Jong van de gemeente Wassenaar en de KNVB vertegenwoordiger Jan-Christiaan  Goudbeek. Graaf Willem is dan ook een Haagse club op Wassenaars grondgebied, aldus wethouder Bredemeijer. Of, zoals burgemeester De Lange zei: “een club tussen Ooievaar en Pauw”. De twee prominente bestuurders wensten de voetbalclub op de Roggewoning daarom ook veel succes toe.

Geheel in stijl, door een per paard aan galopperende Graaf Willem, werd de sleutel overhandigd aan de grote kracht achter de verbouwing, Louk Borsboom.

Na de officiële opening door wethouder Bredemeijer, voorzitter Smeets en erevoorzitter Borsboom, onthulde burgemeester De Lange, samen met vertegenwoordigers van de oudste families van Graaf Willem (vier generaties), de naamstenen muur waar jong en oud-leden zich op hebben verenigd.

Intussen genoten op het veld de soms al ruim negentig jaar oude oud-leden van het optreden van Bailey de Regt, een bekende freestyle voetballer die recent nog actief was op het WK freestyle in Praag. Al met al een zeer geslaagde dag, en met vrolijk zingende jeugdleden, bleef het deze avond nog lang onrustig op de Roggewoning…

© Haaglanden Voetbal

Foto’s: Arnaud Roelofsz Fotografie

Lees verder