Tahir Mohamed gaat uitgebreid in op zijn vertrek bij sv Madestein

Tahir Mohamed (foto) was plots verdwenen als hoofdtrainer bij sv Madestein. Een vertrek met de nodige vraagtekens. Mohamed doet nu zijn verhaal over de situatie bij sv Madestein, die leidde tot zijn vertrek.

,,Eind vorig seizoen kort na bekend worden van mijn terugkeer als trainer bij de sv Madestein kreeg ik een aanvaring met een speler van de selectie. Deze speler werd gevoed met geruchten omtrent zijn status binnen de selectie voor het nieuwe seizoen. Hij nam dit voor waarheid aan en belde mij op om zijn beklag te doen. Echter ging dit niet netjes en correct, maar met harde woorden en verwensingen met welbekende niet geaccepteerde woorden”, aldus Tahir Mohamed.

,,Hier heb ik melding van gemaakt bij het bestuur”, gaat hij verder. ,,Het bestuur zou dit aanpakken was mij beloofd. Echter naar later bleek is dit nooit gebeurd en ook door betreffende personen bevestigd. Met dit in het hoofd heb ik in de emotie geroepen dat ik dit onmogelijk kan accepteren en niet met zo’n persoon kan samenwerken. Zeker niet als er geen excuses worden gemaakt.”

Kwestie

Mohamed verder: ,,Dit verhaal is een eigen leven gaan leiden, waardoor de speler in kwestie heeft aangenomen dat ik bij voorbaat al afscheid van hem wilde nemen als lid van de selectie. Dit was zeer zeker niet het geval. Aan het begin van de voorbereiding was er een kwestie tussen deze speler en een andere speler wat escaleerde. Totaal onnodig, waar beide spelers fouten maakten, maar slechts één werd ervoor gestraft. In mijn ogen oneerlijk, in de ogen van de gehele staf oneerlijk, maar het bestuur bleef bij haar besluit. Dit zonder overleg met iemand van de trainersstaf. Omdat ik mij hard maakte om of beiden te straffen of niemand, werd dit opgevat als partijkiezen van mijn kant en werd dus aangenomen dat ik inderdaad van de eerdergenoemde speler af wilde.”

Leugenaar

Tahir Mohamed vervolgt zijn verhaal: ,,Deze speler heeft toen een standpunt ingenomen dat hij niet meer bij de club wilde blijven, ook niet in een ander elftal, zolang ik daar trainer was. Dit omdat ik volgens hem een leugenaar zou zijn en van hem af zou willen, maar weigerde dit toe te geven. Op elk moment en tijdens elk gesprek dat volgde, met bestuur, staf, spelersgroep, noem het maar op, gaf ik aan wel degelijk gezegd te hebben niet met hem samen te willen werken, maar ook waar deze emotie vandaan kwam. Ook benadrukte ik dat ik niet van de speler af wilde en de deur voor hem niet gesloten was. Echter hij wilde van geen wijken weten en in zijn optiek was er geen andere oplossing voor hem dan afscheid van mij te nemen.”

Draagkracht

,,Vijf minuten na het laatste gesprek werd ik naar de bestuurskamer geroepen met de mededeling dat ik moest vertrekken”, aldus Tahir Mohamed. ,,Kortom zo snel was men eruit. En dat terwijl mijn gehele staf een dag eerder al was gebeld om te onderzoeken of er draagkracht was voor mijn vertrek. Geen enkel lid van de staf vond dat dat mocht gebeuren! Toch werd er gecommuniceerd dat de gehele staf hierachter stond. En vreemd dat een dag eerder al wordt gesproken over mijn ontslag, terwijl er nog een gesprek met de speler stond gepland. Het lijkt alsof er al een beslissing was genomen en het gesprek voor de vorm was ingepland.”

Eigenhandig

,,Spelen er misschien andere belangen dan sportieve?”, vraagt Tahir Mohamed zich af. ,,Het lijkt er wel op. Want let op, ik hoefde niet terug naar sv Madestein. Maar men wilde graag dat ik terugkwam, want ik hoorde bij sv Madestein volgens betrokkenen. Ik was immers prima op mijn plek bij TAC’90. Heb het daar nog altijd prima naar mijn zin en men is hartelijk en warm. Echter met dat gevoel vertrok ik een seizoen geleden bij sv Madestein, maar dat gevoel leek helemaal weg ineens. En dat terwijl de club op sterven na dood was, vooral financieel gezien, en ik, bijna eigenhandig, de club weer tot leven heb gewekt. De waardering ervoor bleek ineens nergens meer uit. De onrechtvaardigheid die ik voelde bij deze beslissing, voelde ook een groot deel van de spelersgroep. Het is niet zomaar dat deze grote groep spelers heeft besloten meteen te stoppen bij sv Madestein, want ook zij konden zich niet vinden in deze beslissing, evenals veel andere leden, die nog actief zijn bij de club. Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen, erg jammer zelfs, vooral als je zo door mensen van wie je dacht dat je goed bevriend met ze was, aan de kant wordt geschoven zonder enige vorm van waardering.”

Reactie

Uiteraard hebben wij ook om een reactie gevraagd bij sv Madestein in het kader van hoor, wederhoor. Suzanne Lems, voorzitter van sv Madestein zegt over de kwestie: ,,Ik wil hier verder geen woorden over vuil maken. Mensen moeten maar geloven wat ze willen. Wij houden het netjes en gaan zeker niet met modder gooien. Wij kunnen nog steeds recht in de spiegel kijken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder