VUC stapt na 112 jaar over van zondag- naar zaterdagvoetbal

In navolging van diverse verenigingen uit de Haagse regio heeft het bestuur van VUC ook besloten om met haar standaardelftal op zaterdag te gaan voetballen. Voorzitter Maarten van Heck (foto) noemt het ‘een last minute besluit’.

,,We wilden er eigenlijk pas volgend jaar over beslissen, maar omdat veel clubs overstapten, werd de competitie op zondag voor ons steeds minder aantrekkelijk.” De leden stemden in met de overgang.

De KNVB gaf clubs tot vandaag de gelegenheid om de overstap ‘parallel’ te maken. Dat betekent dat VUC vanaf volgend seizoen op zaterdag ook in de eerste klasse mag uitkomen. Voorwaarde is dan wel dat de Pinguïns dit seizoen in hun laatste seizoen op zondag niet mogen degraderen. Van Heck: ,,Op zaterdag hopen we in de eerste klasse veel aantrekkelijke derby’s te kunnen spelen.”

VUC is vanaf haar oprichting in 1909 altijd in de zondagcompetitie uitgekomen. In 1927 werd KNVB-beker gewonnen en in 1944 miste de club net het landskampioenschap en eindigde als tweede van Nederland.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder