Warming-up 2e Divisie: Afwezigen bij Scheveningen voor duel tegen TEC

Scheveningen gaf vorig weekend in het laatste kwartier op Houtrust de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis uit handen en verloor – geflatteerd – met 0-3. Zaterdag gaat de formatie van trainer John Blok op bezoek met TEC, dat zich inmiddels in de kopgroep heeft genesteld.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok kijkt met gemengde gevoelens terug op het thuisduel tegen Excelsior Maassluis. ,,Ik was vooral niet te spreken over de laatste kwartier. In plaats van dat we op jacht gingen naar de 1-1, werden afspraken niet nagekomen en lieten we Maassluis wel erg makkelijk naar 0-3 lopen. Daarvoor was het allemaal niet spectaculair, maar we hadden de wedstrijd, zeker de eerste helft, onder controle. Excelsior Maassluis had moeite met onze manier van spelen en daar hadden we gebruik van moeten maken.”

Onnodig

Onnodig was de nederlaag wel, want Excelsior Maassluis kan gezien worden als een team, dat net als Scheveningen hard moet werken en vooral weg wil blijven uit de onderste regionen en zich in ieder geval wil nestelen in de bovenste helft van de middenmoot. Blok over de nederlaag: ,,Pijnlijk was het niet, want als een ploeg als gelijkwaardig wordt gezien kun je ‘m ook verliezen. Erg onnodig wel, want we laten zelf na op voorsprong te komen. Daarna helpen we Excelsior Maassluis in het zadel door vlak voor rust uit een volkomen ongevaarlijke situatie een tegendoelpunt weg te geven.”

Ervaring

Zaterdag gaan de Schollekoppen op bezoek bij TEC in Tiel. Dat wordt geen gemakkelijke opgave. Blok: ,,TEC staat niet voor niets derde. Een ploeg met heel veel betaald voetbalervaring, snelheid en fysieke kracht.” Toch heeft Scheveningen goede herinneringen aan het complex van TEC, waar ooit de promotie naar de Tweede Divisie werd veiliggesteld. ,,Herinneringen zijn mooi, maar zeggen niets over de huidige verhoudingen”, reageert Blok terecht.

Ziet John Blok in TEC een mogelijke titelkandidaat? Hij: ,,De competitie is nog jong dus is het lastig om daar al iets over te zeggen. Het zegt natuurlijk wel iets over hun competitiestart en de sterkte van hun selectie. Ze hebben niet alleen aangegeven in de top mee te willen draaien, maar daar ook naar gehandeld.”

Resultaat

Scheveningen staat, ondanks de resultaten in de laatste duels, nog steeds op de ranglijst boven grootmachten als IJsselmeervogels en Spakenburg, die de competitie vast met heel andere bedoelingen waren gestart. ,,Wij moeten vooral naar onszelf kijken en er alles aan doen om zaterdag een goed resultaat te halen.” Kijken naar de ranglijst doet Blok in deze fase nog niet.

Scheveningen ziet Jari de Jong (foto) terugkeren in de wedstrijdselectie. Barry Rog en Robbert van Koesveld zijn nog steeds niet inzetbaar. Blok: ,,Crescendo van Berkel en Freek van Eijk komen daar nu bij.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder