Jack’s League: Scheveningen moet in Tiel voorsprong prijsgeven

|||

Scheveningen stond voor de zware opgave om op sportpark De Lok in Tiel hoogvlieger TEC pootje te lichten. Na een 0-0 stand bij rust leek de ploeg van trainer John Blok te slagen in die optie. Scheveningen nam een 0-2 voorsprong, maar zag TEC toch nog langszij komen en moest dus met een punt genoegen nemen: 2-2.

Tekst: Ton Beije                       |     Foto’s: Orange Pictures

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Over en weer ontstonden er wat kansjes. Maar van echte hoogtepunten was geen sprake. Namens thuisploeg TEC kwam Junior Ebobo in kansrijke positie, maar een treffer leverde het niet op. Ook bij een scrimmage voor het Scheveningse doel werd er niet gescoord. Aan de andere kant voor rust nog een hachelijk moment voor het TEC-doel na een goed genomen hoekschop, maar doelman Kees Heemskerk voorkwam een treffer voor de gastheren. Met een 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op voor de thee.

De tweede helft kende aanvankelijk een prima verloop voor Scheveningen. Binnen vijf minuten kwam de Blok-brigade op voorsprong via Tim Peeters, die een strafschop onberispelijk binnenschoot: 0-1. Vijf minuten later kon de Scheveningse aanhang weer juichen. Bij een vlijmscherpe counter scoorde Michael de Niet op aangeven van Donovan de Groot: 0-2. Scheveningen leek op rozen te zitten tegen een ploeg, die hoog op de ranglijst staat.

Met nog 21 minuten te spelen kwam TEC echter terug in de wedstrijd. Ook de thuisploeg mocht aanleggen vanaf elf meter. De strafschop was toegekend wegens hands. Rick Mulder gaf doelman Sven van der Maaten geen kans met zijn pingel: 1-2.

TEC scoorde al snel de gelijkmaker, maar die treffer werd door de scheidsrechter geannuleerd. Scheveningen trachtte de thuisploeg uit het ritme te halen, maar een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Mike Vreekamp van TEC krulde de bal uit een vrije trap direct in het Scheveningse doel: 2-2. TEC had nog eenmaal mazzel, dat Scheveningen vlak voor het vijandelijke doel het vizier te hoog had staan. Het bleef, ook in de vier minuten extra tijd, bij 2-2.