Zondag 2D: HVV zegeviert in uitduel bij Laakkwartier, ook HMSH pakt winst

||||||||||||||||||||||||||||||||||||

HVV heeft de volle buit na twee wedstrijden. Laakkwartier kreeg aan de Jan van Beersstraat met 0-1 klop. De thuisploeg heeft nog geen punt kunnen veroveren. HMSH begon de competitie met een zege op FC IJsselmonde.

Tekst: Roland van der Linden          |      Foto’s: Patrick Gorlee

Laakkwartier – HVV

In de openingsfase had HVV de overhand in het duel met Laakkwartier. Na een voorzet van Joppe Dekker werd de bal door Phil Altimari net naast gekopt. Na net iets meer dan een kwartier spelen zag ook Laakkwartier een bal net naast het vijandelijke doel gaan. Vlak daarna belandde een schot van HVV in het zijnet. Het duel leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar vlak voor het eindsignaal zorgde Phil Altimari met een schot van een meter of twintig voor een 0-1 voorsprong voor HVV.

Kort na de rust had HVV een grote kans op de 0-2. Kees-Willem Brouwers zag zijn kopbal gered worden door doelman Veugelers. In tweede instantie kopte Brouwers via de doelman op de paal.  HVV kreeg nog verschillende kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar Ole de Mooij, Joppe van der Bruggen en Max Kranendijk konden de zege nog niet veiligstellen. Diep in blessuretijd vond een scrimmage plaats voor het doel van HVV, maar Laakkwartier kon de gelijkmaker niet intikken, waardoor de punten met HVV meegingen: 0-1.

HMSH – FC IJsselmonde

HMSH speelde haar eerste duel na een vrij eerste weekend. De Haagse ploeg kende een sterke competitieopening. FC IJsselmonde kreeg met 2-0 klop. HMSH speelde een stabiel duel en was de betere ploeg. De Haagse ploeg gaf weinig weg en had meer doelpunten kunnen maken. Haroen Yungul, Bares Dögruzöz en Rodencio Frederik scoorden voor HMSH dat tot haar verbazing ook nog een treffer zag worden afgekeurd.