Hoofdklasse (zo): RKAVV geeft zege uit handen bij TOGB

||||||||||||

RKAVV en TOGB bleven uiteindelijk in evenwicht: 2-2. In een nat Berkel en Rodenrijs gaf RKAVV binnen drie minuten tijd een 0-2 voorsprong uit handen.

Tekst: Jonas Bloemen      |      Foto’s: Ron Fruining

De openingsfase van het duel was aftasten voor beide ploegen. TOGB, dat de afgelopen vier wedstrijden won en knap op de tweede plaats staat, kwam er in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet veel aan te pas. Na elf minuten opende RKAVV de score. Een vrije trap van Mike van Toor werd door Asim Metin in het doel gewerkt: 0-1. TOGB probeerde wat meer uit haar schulp te kruipen, maar de spitsen van de thuisploeg hadden het zwaar tegen het centrale duo Croes en Metin van RKAVV. RKAVV zette daar zo nu en dan wat aanvallen tegenover. Zo probeerde Mike van Toor een afvallende bal middels een omhaal tot een doelpunt te verwerken, maar die acrobatische inzet verdween centimeters over het doel.

RKAVV, dat sowieso al gehavend afreisde naar Berkel, kreeg na zestien minuten een nieuwe tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Robin Steffens moest geblesseerd de strijd staken. Esin Gula kwam voor hem in de ploeg. RKAVV leek de wedstrijd onder controle te hebben maar na een half uur spelen kreeg TOGB een enorme kans. Een lage voorzet werd door Sven Paternot van dichtbij tegen doelman Mike Ten Kroode aangeschoten. Waar TOGB de kans op de gelijkmaker liet liggen, was het twee minuten later wel raak voor RKAVV. Yani Bouras zette goed druk op doelman Moreno Zwarteveld, waarna Zwarteveld bezweek onder de druk van Bouras en de 0-2 een feit was. Vlak voor rust vuurde Remco Overdevest een hard schot af op het vijandelijke doel, maar zijn fraaie inzet werd verwerkt tot hoekschop.

Ook in het eerste deel van de tweede helft leek RKAVV de controle over de wedstrijd te houden. Zo was Remco Overdevest na tien minuten dichtbij de 0-3, maar zag hij zijn schot via de doelman naast verdwijnen. TOGB moest meer risico’s gaan nemen en drong RKAVV de laatste 25 minuten steeds verder terug. Met nog twintig minuten op de klok gaf Max Le Fevre de eerste waarschuwing namens TOGB af met een hard schot op de paal.

RKAVV leek stand te gaan houden, maar dertien minuten voor tijd kantelde de wedstrijd na een bijzonder moment. Sitor Sla leek de aansluitingstreffer te maken, maar assistent-scheidsrechter Marc Kuijpers stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel. Arbiter Tjong A Hung keurde het doelpunt dan ook af, maar na wat TOGB-protesten besloot de leidsman de treffer alsnog goed te keuren. Ongeloof en verbazing alom op Sportpark Het Hoge Land. RKAVV leek even van de leg door dit bijzondere tafereel en daar profiteerde TOGB direct van. Nog geen twee minuten na de 1-2 schoot Jay Zandbergen ook de 2-2 binnen.

TOGB kreeg vleugels en voerde de druk op het Leidschendamse doel nog maar eens op. Drie minuten voor tijd haalden de Leidschendammers opgelucht adem toen Jordan Weegman op de lat kopte. RKAVV kende een zware slotfase maar kwam er zelf in de counter ook nog eens gevaarlijk uit. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer en dus eindigde TOGB – RKAVV in 2-2.

Bij RKAVV debuteerden twee spelers die vanuit de jeugdopleiding naar de selectie zijn doorgestroomd. Jaydi Walta en Luuk Gijsbertsen maakten hun officiële debuut in RKAVV 1 en zijn daarmee de volgende jeugdexponenten die het vlaggenschip hebben gehaald.