Zondag 1B: VUC komt na rust terug en pakt verdiend punt

VUC keek bij rust tegen het bezoekende Spartaan’20 tegen een 0-1 achterstand aan. Tactische omzettingen brachten na de thee succes. Het leverde VUC in ieder geval nog een verdiend punt op: 1-1.

Een beter spelend Spartaan’20, kwam op 0-1 door een gelukkige achterwaartse kopbal. VUC had moeite om aanvallend gevaarlijk te worden, wat mede kwam doordat de pinguïns moeite hadden om de bal in de ploeg te houden. Toch hield de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel (foto) stand in de eerste helft, die met die 0-1 stand werd afgesloten.

Omzettingen

De geringe achterstand bood na rust mogelijkheden terug te komen in de wedstrijd. Hoefnagel paste wat wissels toe. Centrumspits Tony van den IJssel werd in de ploeg gebracht bij VUC en Kubilay van Oosten gin rechts op de vleugel spelen. VUC werd duidelijk gevaarlijker na die omzettingen. Ook de opkomende back Youni de Bruin werd meer in het spel betrokken. Nadat VUC meerdere mogelijkheden had gekregen, was er eindelijk toch de beloning. Invaller Tony van den IJssel scoorde met een fraaie kopbal de gelijkmaker: 1-1.

Afspiegeling

Na die gelijkmaker werd VUC nog zeer gevaarlijk door twee goed indraaiende vrije trappen van Donny van der Dussen. De doelman en enkele verdedigers van Spartaan’20 konden met veel inzet en passie de 2-1 voorkomen. Gelet op de beide helften was het 1-1 gelijke spel wel een juiste afspiegeling van de verhoudingen in deze wedstrijd.