Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Drie punten erbij zou fijn zijn”

Scheveningen treedt zaterdag om half drie aan op Houtrust voor eigen aanhang tegen Noordwijk. De bezoekers hebben tot nu toe uit zeven wedstrijden twee punten meer vergaard dan Scheveningen. De ploeg van trainer John Blok is zaterdag gebrand op een overwinning.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen moest vorig weekend op bezoek bij een titelkandidaat, TEC. Het werd 2-2 en op voorhand zou je dan zeggen, een goed resultaat. Trainer John Blok kijkt er iets anders naar: ,,Dat zou je inderdaad zeggen, maar gezien het wedstrijdbeeld en de kansenverhouding hebben we afgelopen zaterdag twee punten laten liggen. Na de 0-2 lagen we op koers voor de drie punten, maar vielen de twee tegendoelpunten wel heel ongelukkig. Toch ben ik tevreden over het vertoonde spel en de veerkracht na de 2-2. Ondanks de teleurstelling zijn we op zoek gegaan naar de winnende treffer die we tot drie keer toe hadden kunnen maken. Overigens zag je afgelopen wedstrijd weer dat we ons wel erg lekker voelen op een gewone grasmat.”

Wisselvallig

Zaterdag is Noordwijk de opponent op Houtrust. Hoe kijkt Blok tegen die ploeg aan? Hij: ,,Noordwijk is misschien wat jonger dan in voorgaande jaren en nog wat wisselvallig, maar heeft ook dit seizoen, gewoon weer een herkenbare,  uitstekend voetballende en aanvallend ingestelde ploeg. Degelijk achterin, voetballend- en loopvermogen op het middenveld, een goede en ervaren spits en veel snelheid op de vleugels.”

Bijzaak

Blok over het duel van zaterdag: ,,Meestal gebeurt er genoeg in onze onderlinge confrontaties en zijn het leuke en aantrekkelijke wedstrijden. Laten we hopen dat dit zaterdag weer zo is. Het zou fijn zijn om drie punten te mogen bijschrijven, wat dat verder op de randlijst doet is nu nog even bijzaak.”

Is het scorend vermogen tot nu toe een beetje het probleem? Blok vindt van niet. ,,Dat we niet alle kansen hebben gemaakt en ook onnodige doelpunten tegen hebben gekregen, hoort ook gewoon bij het spel. Dat we meer kansen willen creëren en uiteraard ook meer willen scoren is duidelijk. Gezien de tegenstanders die we hebben gehad is het aantal doelpunten dat we hebben gemaakt verder ook in orde.”

Scheveningen is zaterdag ook nog steeds niet compleet. Blok: ,,Alleen Robbert van Koesveld keert terug in de selectie. Crescendo van Berkel, Barry Rog en Freek van Eijk ontbreken nog.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder