Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens (HBS): ,,Ploegen aan elkaar gewaagd”

HBS heeft – door het oneven aantal teams in de Hoofdklasse – een vrij weekend achter de rug. De ploeg van trainer Bas Steffens (foto) pakt dit weekend de draad weer op met een thuiswedstrijd op Craeyenhout tegen Be Quick 1887.

Tekst: Ton Beije

Trainer Bas Steffens was toch actief, zijn spelers niet. Steffens: ,,Afgelopen weekend hebben we niets gedaan. De spelers hadden vrij op deze troosteloze zondag met heel veel regen. Ik heb zelf met een schuin oog de livestream van Hoogeveen-Be Quick bekeken. Be Quick heeft een goede ploeg vind ik. Gedisciplineerd en met een goede spelopvatting.”

Lastig

Toch ging het bij de koploper in Hoogeveen met 3-1 onderuit. ,,Ik weet niet of zij dat verlies hadden ingecalculeerd, maar het was wel een verdiende overwinning van Hoogeveen”, stelt Steffens vast. ,,Ik verwacht zondag een lastige wedstrijd, waarin we zelf goed vanuit onze taak moeten spelen. Aan de bal moeten we zelf het nodige brengen en we zullen tevens veel energie in de wedstrijd moeten stoppen. Beide ploegen zijn denk ik aardig aan elkaar gewaagd.”

HBS kan bij winst weer aansluiten naar boven en mee gaan draaien in de top, zoals Steffens vooraf als doelstelling heeft genoemd. ,,Dat klopt, bij winst weten we wat het ons zal brengen, buiten de drie punten”, bevestigt de HBS-trainer.

Afwezigen

Steffens mist wel de nodige spelers. Hij: ,,Boris en Dustin van den Berg zijn beiden al langer uit de roulatie. Daarnaast zijn Leroy Klootwijk (bovenbeen), Levy Berends (hamstring), Berend Kaster (Lies) en Brayen Bröcker (geschorst) niet beschikbaar.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder