Zondag Derde Divisie: Opnieuw zure terugreis voor Quick

Een zonnige middag in het verre Echt moest het decor worden voor een wedstrijd in de drukke middenmoot van de Derde Divisie. Quick heeft de minst gepasseerde verdediging en scoort ook weinig. Van EVV is hetzelfde al jaren bekend en wellicht dat er daarom slechts een handvol bezoekers waren. Dat er slechts één doelpunt viel, was dan ook niet vreemd. Helaas voor de Haagse ploeg werd de treffer door de gastheren gemaakt.

Tekst: Marcel de Kler

Wellicht dat het de lange busreis was, want Quick begon niet goed aan de wedstrijd. EVV was direct gevaarlijk en in de eerste vijf minuten had het al tweemaal op de paal geschoten en moest ook doelman Jari Puister in actie komen. Quick had moeite met het opvangen van de lange ballen van EVV en kon ook nauwelijks onder de druk vandaan voetballen. Over geluk hadden de Haantjes nog niets te klagen, zeker niet toen Puister de bal tegen een aanvaller aanschoot, die dacht te kunnen scoren. Hij werd afgefloten, omdat hij de bal tegen zijn uitgestoken arm kreeg en dus hands. Het eerste kwartier was zodoende duidelijk voor de Limburgers.

Onschadelijk

Halverwege het eerste bedrijf begon Quick wel beter in haar spel te komen. Een vrije trap kon door de 42-jarige EVV-doelman nog onschadelijk gemaakt worden en even later Had Rick Burgering een scherpe voorzet in huis, maar zag Marc Boshoff zijn inzet nog net geblokt worden. Tot aan de rust golfde het spel op en neer, waarbij Yusuf Bilen zijn schot tot hoekschop verwerkt zag worden en in de counter uit die hoekschop heel EVV schreeuwde om een strafschop na een valpartij, maar niet kreeg. Ook Rachid Bouyaouzan (foto) kon zijn schot op doel niet drukken na een afgeslagen hoekschop, waarna de bal over het doel vloog. Toch leek Quick op voorsprong te komen, nadat Nabil Haddadi weggestoken werd en de bal langs de doelman in het doel schoot, maar dat vanuit buitenspelpositie deed.

Brilstand

De brilstand stond dus nog op het bord toen de kleedkamers halverwege werden opgezocht. Na een zwakke start was de Haagse ploeg met name het slotkwartier goed in de wedstrijd gekomen en moest dit door worden gezet. Helaas lukte dit de mannen van Paul van de Zwaan nog niet en kwam EVV scherper bij de aftrap. Binnen tien klokrondjes moest Yusuf Bilen op de doellijn redding brengen, nadat doelman Puister al was geklopt bij een vrije trap en was EVV dus weer dicht bij een snel doelpunt. Vanaf de bank werd getracht om de spelers goed wakker te schudden en dat leek na een uur spelen effect te sorteren.

Pantoffel

Quick kreeg een enorme kans op de openingstreffer, toen Rick Burgering alleen richting de doelman kon gaan. Die kon in eerste instantie nog redding brengen en het breed leggen op de vrijstaande Rachid Bouyaouzan hierna was niet zuiver en was in de voeten van een verdediger gemikt. Het missen van de beste kans van de wedstrijd zou vijf minuten later al gevolgen hebben, want toen was het aan de andere kant wel raak. Uit een afgeslagen hoekschop nam verdediger Reno Kochanowski de bal ineens op de pantoffel en schoot hard binnen voor de 1-0.

Druk

In het laatste kwartier moesten de Haantjes alles op alles zetten om een nederlaag te voorkomen en bracht een trio aanvallende spelers binnen de lijnen. De druk werd opgevoerd, maar tot grote kansen leidde het niet. Rachid Bouyaouzan zag enkele schoten over of in de handen van de EVV-doelman eindigen. Op zes minuten voor het einde kwam Quick wel dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte de ingevallen Thomas van Haaften de bal hard op doel, maar zijn inzet kon nog net van de lijn worden gehaald door een verdediger. In een grimmige slotfase wisten de Haantjes te weinig af te dwingen om de gelijkmaker aan te tekenen.

Zo verloor Quick met de kleinst mogelijke marge en kon het wederom geen punten mee terug naar Den Haag de bus in nemen. Door deze nederlaag en de overige uitslagen is de middenmoot nog drukker geworden en is de Derde Divisie zondag wederom de grote tombola waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen en je de ene week zesde kan staan om een week later zestiende te staan. Volgende week mag Quick op eigen veld tegen ADO’20 weer proberen enkele plekken te kunnen stijgen. Al zijn de Heemskerkers de laatste weken goed bezig, dus zal dat nog een hele kluif worden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder