Warming-up hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Verliezen valt nooit goed”

HBS stapte na het duel tegen Be Quick 1887 met een nederlaag van het veld. Balen dus op Craeyenhout, of zoals trainer Bas Steffens (foto) het formuleert: ,,Verliezen voelt nooit goed dus het was een vervelende zondag.”

Tekst: Ton Beije

HBS staat nu op een plek, waar trainer Steffens zijn ploeg niet had verwacht. Al is de achterstand relatief nog gering op de ploegen die tweede en derde staan. Dus zeker in te lopen. Steffen: ,,Het is een heel grote middenmoot en alles staat relatief kort bij elkaar. Wij hebben ook al een wedstrijd minder gespeeld in deze competitie met een oneven aantal. Het is nu zorg om in die groep stappen te maken.”

Fysiek

Zondag gaat HBS op bezoek bij Velsen, dat vorig weekend verloor bij TAC’90 en voor eigen publiek iets wil goedmaken. ,,Velsen is een hechte ploeg, dat een aantal jaren bij elkaar speelt. Het heeft ook een paar jongens met veel fysiek en lengte, dus op dat gebied moeten we ook aan de bak. De wedstrijd wordt gespeeld op gras en de tegenstander speelt vrij gesloten. Het zal dus ook wel een ‘voetbalgevecht’ worden vermoed ik”, aldus Bas Steffens.

Hoogeveen steekt er tot nu toe bovenuit in de Hoofdklasse. De ploeg is ongeslagen en heeft al 21 keer gescoord. Steffens echter: ,,Er kan zeker nog heel wat gebeuren omdat er nog veel wedstrijden volgen. Dat ze een echt gat hebben geslagen en dit ook niet zomaar gedicht wordt, maakt ze op dit moment wel terecht de favoriet lijkt me.”

Afwezigen

Buiten een aantal al langer uit de roulatie zijnde spelers zijn daar nu ook Ian Baggerman en Sylver Wartna bijgekomen. De HBS-trainer realistisch: ,,Het is hoe het is. We hebben genoeg goede spelers om dit op te vangen en zondag een goed resultaat bij Velsen te pakken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder