Zondag Derde Divisie: Quick ziet Gemert in slotfase winst pakken

De herfst heeft inmiddels definitief de overhand genomen, maar daar was in Gemert nog weinig van te merken. Blauwe lucht en een aangenaam zonnetje was duidelijk ander weer dan in Den Haag. Het nog ongeslagen Gemert moest midweeks nog uitkomen in de TOTO KNVB-beker (0-3 winst bij Staphorst) en wellicht dat dit nog in de Gemertse benen zou zitten. Dat leek er lange tijd wel op, maar in de slotfase van de wedstrijd werd de score gekanteld en trok de Haagse ploeg alsnog aan het kortste eind.

Tekst: Marcel de Kler

Van meet af aan liet Quick zich van een gretige kant zien. Gemert werd vroeg vastgezet en wist hier niet goed mee om te gaan. In het eerste kwartier werd dan ook gezocht naar de opening in de hechte Gemertse defensie en die werd al binnen het kwartier gevonden. Philip Kouwenhoven (foto) kreeg de bal aangespeeld en haalde verwoestend uit voor de 0-1. Een fraaie opsteker voor de Haantjes, die dit seizoen het net nog te weinig wisten te vinden. Een domper was er echter enkele minuten later ook al, want uit een vrije trap van de zijkant wist Erwin van den Broek de bal duikend in de verre hoek te koppen voor de gelijkmaker: 1-1.

Strafschop

De koek was echter nog niet op, want halverwege het eerste bedrijf mochten de Haantjes aanleggen voor een strafschop. Zelden was er zo weinig protest, want in plaats van de bal weg te schieten, schopte hij Philip Kouwenhoven hard neer, die eerder bij de bal was. Kai van Hese nam zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk binnen voor de 1-2. Dat de toeschouwers de grote winnaar zouden worden van deze middag, was eigenlijk al snel duidelijk. Het spel golfde op en neer en kort na de voorsprong moest Jari Puister zijn klasse laten zien en bracht hij redding na een knappe Gemert-combinatie. Het laatste kwartier tot de rust bleef Quick het betere van het spel houden en was het met een goede kopbal nog dicht bij een derde treffer. Gemert-doelman Tielemans kon de bal echter nog onschadelijk maken. Tot de rust waren er geen grote kansen meer te noteren, zodat Quick met een zeer terechte voorsprong de thee kon gaan drinken.

Grip

Na de rust bleef Quick de grip houden op het duel. Al binnen vijf minuten spelen was de volgende grote kans voor de Haagse ploeg, maar stond het vizier nog niet scherp genoeg. Dit leek enkele minuten later wel het geval. Een goede aanval van Quick leek in eerste instantie te stoppen door een goede redding van doelman Tielemans. In de rebound werd de bal binnengeschoten door Nabil Haddadi, echter ook afgekeurd door scheidsrechter De Vries wegens een vermeende overtreding op de Gemert-doelman. Onbegrip aan Haagse kant en ook bij Gemert werd de mening gedeeld dat ze goed wegkwamen. Het zou een cruciale beslissing zijn in het verdere verloop van de wedstrijd.

Counter

De Haantjes bleven de betere ploeg en bij het ingaan van het laatste kwartier stond de 1-2 nog altijd op het scorebord. Helaas werd het echter geen Haags kwartiertje, maar bleek het een Brabants kwartiertje te worden. Toch jammer dat de Brabanders die traditie niet in ere wilden houden. Zo werd een hoekschop na 76 minuten spelen ingekopt en kon de bal net niet van de lijn worden gehaald en was de 2-2 een feit. De gastheren kregen opeens geloof dat er meer in zat, waar Quick een dubbele dreun kreeg te verwerken. Eerst hoopte Quick wederom een strafschop te gaan krijgen, maar tot opluchting van Gemert weigerde de scheidsrechter (terecht) de bal andermaal op de stip te leggen voor de Haantjes. Enkele minuten later was het namelijk ook nog 3-2, toen een voorzet werd ingekopt door spits Willem den Dekker. Hierna deed Quick er nog alles aan om minimaal een gelijkspel mee naar Den Haag te nemen. Uit een hoekschop waren de mannen van Paul van der Zwaan nog dichtbij, maar de inmiddels ingevallen reservedoelman wist de bal uit zijn doel te houden. Dat de 4-2 uit een counter in de blessuretijd nog viel, is niet alleen voor de statistieken, maar gooide ook nog wat extra zout in de Haagse wonden.

Zure busreis

Zo verloren de Haantjes wederom onnodig, want het grootste deel van de wedstrijd was de Haagse ploeg simpelweg beter en had het voldoende kansen gekregen om de score uit te bouwen. In de slotfase was het geluk ook wederom niet aan de Haagse kant en werd het een zure busreis terug naar Den Haag. Weer was er namelijk goed gespeeld en is het onbegrijpelijk dat de punten weer niet in de tas gestopt konden worden. Het zal een kwestie van tijd zijn tot het balletje wel goed gaat vallen, hopelijk voor de Haantjes te beginnen bij de thuiswedstrijd tegen Hoogland volgende week. Een zeer belangrijke wedstrijd tussen twee ploegen die laag op de ranglijst staan en beide graag snel afstand van de gevarenzone zouden willen nemen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder