Zaterdag 3B: FC Skillz maakt indruk en pakt koppositie

||||||||||||||

FC Skillz ontving dinsdagavond Duindorp SV voor een inhaalwedstrijd. Saillant detail was ook, dat als de Haagse nieuwkomer met een overwinning het veld af zou stappen, het de koppositie van SC Monster over zou nemen in de zaterdag derde klasse B.

Tekst: Terry Konings           |      Foto’s: Aad van der Knaap

Bij aanvang van de wedstrijd werden diverse fakkels en vuurwerk afgestoken om zo voor de nodige sfeer op Sportpark Zonneveld te zorgen. FC Skillz begon goed aan de wedstrijd en toonde via haar bekende vlotte combinatiespel aan, dat het snel op voorsprong wilde komen. Diverse aanvallen werden dan ook gecreëerd vanuit het middenrif, onder aanvoering van Ferrani Florencia en Reda Reddam, die daarmee de lijnen uitzetten.

Duindorp SV bewapende zich door vanuit een gedegen organisatie te opereren en de linies kort op elkaar te houden. Na een krap half uur spelen werd de ban gebroken door Joël Mayala, die een afgeslagen schot van Djurandy Swedo bekroonde met een 1-0 voorsprong. In de dertigste minuut kwamen de bezoekers voor het eerst voor het doel van Giovanni Spaan. Heel dreigend werd het echter niet, want de aanval mondde uit in een hoekschop, die geen dreigend vervolg kreeg.

In het tweede bedrijf schakelde FC Skillz naar een hogere versnelling en speelde daarmee Duindorp SV compleet uit elkaar, dat het tempo simpelweg niet meer kon bijbenen. De ene na de andere aanval kreeg de Scheveningse verdediging te verduren. In het middenstuk van de tweede helft was het dan ook genieten van het veldspel van FC Skillz voor de toeschouwers. In de 56e minuut kwam Djurandy Swedo door vanaf links en schoot de 2-0 binnen. Twee minuten later trok Ferrani Florencia de trekker over vanaf een meter of achttien en promoveerde de bal beheerst met een krul de rechterkruising in en noteerde daarmee de 3-0.

Na deze twee snelle doelpunten kon Duindorp SV amper op adem komen en Abdel Tufi tekende zelfs voor de 4-0. Met nog ruim een kwartier op de klok maakte wederom Djurandy Swedo, die met twee doelpunten en twee assists betiteld werd als de ‘man of the match’, de 5-0 en bepaalde daarmee ook de eindstand.

FC Skillz was oppermachtig aan de bal. De bezoekers uit Duindorp toonden daarin ook het ontzag en was simpelweg een maatje te klein. Met deze winst mag FC Skillz zich ook de nieuwe, maar vooral trotse koploper noemen van de zaterdag derde klasse B.