Jack’s League: John Blok (Scheveningen): ,,Het wordt een lastige pot”

Scheveningen liep vorig weekend tegen een zeperd op door thuis tegen ASWH ruim te verliezen. Het zit de formatie van trainer John Blok (foto) ook niet mee waar het geblesseerden betreft. Komt er een speler terug in de groep, dan valt er weer een andere – zoals tegen ASWH Kevin Gomez Nieto – weg.

Tekst: Ton Beije

Zaterdag wachten de Houtrust-bewoners de zeker niet gemakkelijke uitwedstrijd tegen Quick Boys, waar Edwin Grünholz de technische scepter zwaait. Trainer John Blok kijkt op ons verzoek nog één keer achterom naar de ontmoeting tegen ASWH: ,,Een teleurstellend duel van onze kant natuurlijk. Tot aan de 0-1 is er niets aan de hand en hebben we de wedstrijd in handen. Na de achterstand zijn we het kwijt en daar hebben we ons niet meer van hersteld. Vooral die matige mentale weerbaarheid en de manier waarop we de goals weer weggaven was verontrustend.”

Driepunter

Een duel tegen een ASWH is eigenlijk zo’n wedstrijd waarin Scheveningen een driepunter moet binnenhalen. ,,We starten iedere week om de wedstrijd te winnen, maar de verschillen zijn klein. ASWH is normaal gesproken één van onze directe concurrenten dus die hadden we graag op afstand gehouden”, aldus Blok.

Blessures

Maar het zit Scheveningen ook niet mee, wat blessures betreft. Blok kan er bijna een boek over schrijven. ,,Het zit zeker nog niet mee en na een thuiswedstrijd op ons veld is het altijd afwachten hoe iedereen er op maandag weer voorstaat. Overigens stond er zaterdag ondanks alle afwezigen een prima ploeg, maar het helpt natuurlijk niet dat er veel ervaring ontbrak of pas net terug is. Onder andere Tyrone Owusu en Freek van Eijk ontbraken, maar vooral jongens als Lex Immers, Mehmet Aldogan en Jari de Jong kunnen op moeilijke momenten rust brengen. Nu valt ook Kevin (Gomez Nieto – red.) weer weg, notabene in de laatste minuut. Het is lastig te zeggen hoelang dit gaat duren, maar dat we Kevin zeker tot in het nieuwe kalenderjaar kwijt zijn is wel duidelijk.”

Ervaring

Zaterdag wacht de uitbeurt bij Quick Boys. Niet gemakkelijk, maar Scheveningen heeft vaker voor een verrassing gezorgd in Katwijk. Blok: ,,Het is altijd mooi om terug te komen op Nieuw Zuid en ook lekker om weer op gras te spelen, maar het zal een ontzettend lastige pot worden. Quick Boys heeft een brede selectie die overloopt van betaald voetbalervaring en misschien wel de beste selectie in jaren. Edwin (Grünholz – red.) heeft er een uitstekende ploeg van gemaakt die langzamerhand zijn draai heeft gevonden. Wij zullen ons terug moeten knokken naar de vorm van het begin van de competitie om resultaat te halen.”

Afwezigen

Naast Gomez Nieto mist Blok zaterdag meerder spelers. ,,Lex Immers, Freek van Eijk en Mohammed Ourraki zijn er zeker nog niet bij. Gelukkig hebben Mehmet Aldogan en Jari de Jong deze week de groepstraining weer voorzichtig hervat”, aldus Blok.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder