Trainer Peter Hartgring stopt na dit seizoen bij zondagtak sv Erasmus

Afgelopen weekend maakte Peter Hartgring (foto) aan het bestuur van sv Erasmus bekend, dat hij aan het einde van dit seizoen gaat stoppen als trainer van de zondagselectie. En daarmee komt een einde aan een periode die binnen de club wel eens als “het tijdperk Peter Hartgring” in de geschiedenisboeken kan worden opgetekend.

Tegen het einde van het seizoen 2015-2016 kreeg sv Erasmus te maken met een leegloop van de zondagselectie. Het gevolg was dat de vereniging het tijdens 2016-2017 zonder zondagselectie moest stellen. Maar op initiatief van Peter Hartgring, die daarbij werd ondersteund door broer Marco en door Jeroen de Zoete, werd tijdens dat seizoen een lobby gestart die moest leiden tot de heroprichting van de zondagselectie.

Inzet

Dat lukte en in het voorjaar van 2017 werd een nieuwe zondagselectie gepresenteerd. Opvallend daarbij was de terugkeer van afgehaakte selectiespelers. Maar ook de komst van de nodige nieuwe spelers was grotendeels te herleiden tot de overtuigende inzet die Peter Hartgring daarbij aan de dag had gelegd.

Zes clubs

Het heeft allemaal niet echt meegezeten. Dit seizoen kwam de KNVB met een competitie met zes verenigingen, die elkaar vier keer zouden treffen. Inmiddels zijn hieruit drie teams weggevallen. ,,Maar Peter Hartgring weet het trainingsveld gevuld te houden en spant zich tot het uiterste in om via oefenduels toch in actie te komen. De wijze waarop hij spelers en vereniging steeds weer weet te motiveren en te inspireren, zijn bijzondere eigenschappen van hem”, laat het bestuur van de club weten op haar website.

Hartgring is een kind van de club en zal, waar hij ook zijn trainersloopbaan gaat voortzetten, lid van sv Erasmus blijven.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder