Bob Spee verstevigt Technisch Hart van Vredenburch

|

Het bestuur van Vredenburch meldt met trots, dat Bob Spee zich aan de club heeft verbonden. Spee heeft na verschillende gesprekken en een verkenningsperiode van enkele maanden de functie van Hoofd Voetbalzaken geaccepteerd.

,,Als vereniging halen met Bob Spee een enorme berg aan ervaring binnen. Deze ervaring is nodig om als vereniging de volgende stappen te kunnen zetten op voetbaltechnisch gebied”, aldus het bestuur van de Rijswijkse zaterdag vierdeklasser.

‘Oude bekende’

Bob Spee is bij de oudere garde van Vredenburch geen onbekende. In de jaren negentig was Bob Spee zowel assistent als hoofdtrainer bij de toenmalige zondagselectie van Vredenburch. Ook is hij een aantal jaren succesvol trainer geweest van de A-jeugd (tegenwoordig O19). Na Vredenburch is Bob Spee nog werkzaam geweest als trainer bij de selectie van Wilhelmus. De laatste jaren vervulde hij een technische functie bij Semper Altius, een soortgelijke als hij vanaf nu gaat vervullen bij Vredenburch.

Verdienstelijk

Voordat Bob Spee zijn trainerspapieren behaalde was hij eerst jarenlang een verdienstelijk speler bij clubs als Vitesse Delft, Wilhelmus, Voorburg en De Valkeniers. ,,Kortom, Bob heeft genoeg ervaring om bij Vredenburch kennis en kunde toe te voegen aan de al aanwezige enthousiaste groep (jeugd) trainers”, kijkt het bestuur vooruit.

Selectieteams

Bob Spee zal zich bij Vredenburch in eerste instantie vooral richten op de seniorenselectie en de jeugdselectieteams en daarbij nauw samenwerken met de Technisch Coördinatoren. Het bestuur van de club daarover: ,,Denk daarbij onder meer aan het uitdragen en bewaken van de voetbalvisie van Vredenburch. Daarnaast zal Bob als klankbord en sparringpartner fungeren voor onze trainers. Andere aandachtsgebieden waarin we de kennis en ervaring van Bob goed kunnen gebruiken zijn: het verhogen van het niveau van onze jeugdopleiding en de aansluiting – en overgang van jeugdspelers naar de seniorenselectie.”

Beleidsplan

De afgelopen periode heeft de Technische Commissie van Vredenburch onder meer gewerkt aan een update van het Technisch Beleidsplan voor de komende jaren. Bob Spee zal ook betrokken zijn bij de uitrol hiervan.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder