FC Skillz dient klacht in bij KNVB tegen arbiter Jos Straver

Haagse nieuwkomer FC Skillz heeft een klacht ingediend bij de KNVB over de arbiter Jos Straver. Dit naar aanleiding van de arbitraire dwalingen (lees: twee onterechte rode kaarten en twee afgekeurde doelpunten) tijdens de bekerwedstrijd tegen VV Smitshoek, de hoofdklasser uit Barendrecht, die dinsdagavond nipt verloren ging.

Terry Konings (foto), voorzitter van FC Skillz: ,,Wat we dinsdag hebben meegemaakt gaat alle grenzen te buiten en hier moet de KNVB echt iets mee doen. Dat de arbiter Jos Straver zijn imago tegen heeft, was ons al bekend. Feit is, dat iedereen bij ons op nul begint omdat we als club voor de verbinding staan en dit vanuit de oprechtheid van weerszijden. Ik heb de arbiter ook netjes opgevangen in aanloop naar de wedstrijd, een prettig gesprek kunnen voeren om op die wijze de verbinding aan te gaan, maar op het veld was de verbinding compleet weg. We zijn ons zeker bewust van het verschil tussen de persoon en de arbiter, maar wat betreft de negatieve invloed van de arbiter op de wedstrijd zijn we hier absoluut niet over te spreken.”

Wereld op z’n kop

,,Sinds dit seizoen is er sprake van de zogeheten ‘directe rode kaart’-regeling”, gaat Konings verder. ,,Dit betekent, dat als een arbiter een speler en/of een teamofficial een directe rode geeft hij/zij direct uitgesloten is voor de komende wedstrijd. Dit ongeacht de context of het onrecht van de ontstane situatie. Nu even een praktisch voorbeeld: Onze hoofdtrainer Oussama Bekkaoui heeft direct rood gekregen, omdat hij aangaf dat de arbiter in de weg stond. (Jos Straver stond kort daarvoor in de bewegingsruimte van een middenvelder van FC Skillz). Nu mag Oussama Bekkaoui aankomende zaterdag niet op de bank zitten. Als je kijkt naar de straf, die staat op ‘commentaar op de leiding’ is dat een berisping. Dus feitelijk gezien, word je harder gestraft door een arbiter middels het geven van een rode kaart dan dat het KNVB-tuchthandboek voorschrijft! Dat is toch de wereld op zijn kop, of ligt dat aan mij?”

Gesprek

,,Hierbij heb ik het dan nog niet eens over de twee afgekeurde doelpunten van ons, waar ook Smitshoek niets van snapte en de andere onterechte rode kaart, die ook niet te begrijpen valt”, aldus Konings. ,,Het gaat ons niet om het feit, dat we hebben verloren, maar als de tegenstander zoveel ontzag voor ons toonde en we dermate gedupeerd worden door een scheidsrechter dan kan en mag dit niet op de Nederlandse amateurvelden. Uiteraard heb ik getracht om na de wedstrijd het gesprek op een respectvolle manier met meneer Straver aan te gaan onder het genot van een koffie of een thee, maar jammer genoeg stond hij daar niet voor open en verwees me naar de afdeling tuchtzaken en verliet kortstondig het sportpark.”

‘Gewend’

Konings tenslotte: ,,Het kan en mag niet zo zijn, dat de regio het zogezegd ‘gewend’ is, dat dit nou eenmaal de hand en invloed van Jos Straver is en dat hij hierom bekend staat. Veel verenigingen, spelers en/of teamofficials zijn door de beste meneer benadeeld en daarom is het tijd voor een dringend signaal om hier iets mee te doen, want dit ontsiert de schoonheid van het spel enorm. Wij, als verengingen, hebben ons te houden aan alle kaders en regels. Dan mogen wij er ook vanuit gaan, dat dit voor een arbiter ook mag gelden! Nogmaals, het gaat ons, als FC Skillz, om het onrecht dat ons is aangedaan en gezien de vele berichten en verhalen in de media, ook de andere verenigingen in de afgelopen jaren. Wij geloven in de verbinding, maar daar hebben we in dit geval dan ook de KNVB en de arbitrage voor nodig.”

© Haaglanden Voetbal  

 

Lees verder