Beker: HVV beslist binnen half uur duel met vierdeklasser OLIVEO

OLIVEO kon op De Diepput niet voor een verrassing zorgen. Het bekerduel met HVV ging met 3-0 verloren. Alle Haagse treffers werden in het eerste half uur van het duel gescoord.

Tekst: Roland van der Linden

Na tien minuten spelen opende HVV de score. Een voorzet van Wouter Vrijmoet werd door Jesper Fennema bij de eerste paal in het doel getikt: 1-0. Drie minuten later kwam de 2-0 al op het bord. Balverlies aan de kant van de club uit Pijnacker gaf Phil Altimari (foto) de kans om Joppe van Bruggen aan te spelen, die vervolgens de bal in de touwen werkte.

Vakkundig

Na bijna een half uur spelen moest OLIVEO haar derde tegentreffer incasseren. Een voorzet van Joppe van der Bruggen kon door Diederik Janssen met het hoofd vakkundig worden afgerond en kwam de stand op 3-0. Na een gemiste kans van Phil Altimari en een naast geschoten bal van Max Kranendijk kreeg OLIVEO pas haar eerste kleine kans vlak voor rust. Het leverde weinig op.

Wissels

HVV wisselde in de rust maar liefst vijf spelers. Joppe Dekker kwam na een paar minuten spelen net te kort om de 4-0 aan te tekenen. De mannen van trainer André Wetzel kwamen in de 58e minuut met tien man te staan. Diederik Janssen moest met een gebroken arm het veld verlaten en HVV had al haar wissels al verbruikt. Het deerde HVV niet. De Kroonleeuwen bleven de bovenliggende partij. Ook OLIVEO moest uiteindelijk met tien man verder na een blessure. Kansen waren er nog wel voor beide ploegen, maar in de stand kwam geen verandering meer: 3-0.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: HVV)

Lees verder