Walking Football ook bij Vredenburch steeds populairder

Veel clubs bieden al de mogelijkheid voor oudere voetballers om wekelijks actief te zijn bij het zogeheten ‘Walking Football’. Het Rijswijkse Vredenburch maakt daarop geen uitzondering.

,,In ons derde seizoen is de groep 60-70-ers die wekelijks op de woensdag lopend voetballen inmiddels uitgegroeid tot ‘op papier’ zo’n achttien spelers”, zegt secretaris Zier den Heijer.

Pittig

,,Dat betekent elke week pittige partijtjes van minimaal zes tegen zes. Op de foto zie je de coryfeeën staan in het nieuwe Vredenburch-tenue, dat we in samenwerking met Fred Zwaan hebben aangeschaft”, gaat Den Heijer verder. Fred Zwaan is komende woensdag te gast in ons TV-programma Haaglanden Voetbal aan tafel.

Gein

Den Heijer verder over het walking football: ,,Naast het feit dat we lekker bewegen, hebben we ook nog eens een hoop (voetbal)gein. Als we uit zijn gevoetbald en hebben gedoucht heeft Mieke Wijsman dan al een uitgebreide lunch voor ons gemaakt. En we groeien nog steeds in aantal, want er hebben zich alweer mensen gemeld die graag mee willen gaan doen.”

De inloop is elke woensdag tussen tien en half elf met een bakkie. ,,En we kennen geen zomer- of  winterstop. Wie interesse heeft kan gewoon eens langskomen, ook voor een bakkie”, aldus Zier den Heijer.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder