Organisatie schrapt Haags Sportgala dit jaar als fysiek evenement

De gemeente Den Haag heeft vandaag bekend gemaakt, dat het op maandag 20 december geplande Sportgala niet doorgaat. Tot teleurstelling ook van sportwethouder Hilbert Bredemeijer (foto): ,,Ik heb er heel erg naar uitgekeken om samen met deelnemers en genodigden de Haagse sport te vieren.”

Gezien de huidige coronamaatregelen heeft de organisatie helaas moeten besluiten dat het Haags Sportgala dit jaar geen doorgang kan vinden als fysiek evenement. ,,Toch willen we de traditie in ere houden om aan het einde van dit jaar samen stil te staan bij de fantastische resultaten die door onze Haagse sporthelden zijn behaald”, gaat Bredemeijer verder. ,,Nu het sportgala als fysiek evenement niet kan plaatsvinden gaan we op een andere manier onze Haagse sporthelden in het zonnetje zetten.”

Alternatief

De genomineerden in de categorie sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportcoach (onder meer genomineerd de coach van de ADO Den Haag Vrouwen, Sjaak Polak) en scheidsrechter van het jaar zijn immers bekend en de winnaars verdienen het om op gepaste wijze hun prijs in ontvangst te nemen. Hoe het alternatief er precies uit gaat zien, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bredemeijer tot slot: ,,Bij deze wil ik iedereen die een bijdrage levert aan de sport in Den Haag hartelijk bedanken voor hun inzet. Ik hoop u volgend jaar weer te mogen verwelkomen op het Haags Sportgala.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder