Ronald Paats: ,,GDA als derdeklasser achterlaten zou mooi afscheid zijn”

GDA moet op zoek naar een nieuwe trainer. Ronald Paats (foto) gaat de club aan het einde van dit seizoen, na drie jaar, verlaten. Paats was eerder jeugd- en assistent trainer (zondag) bij de Loosduinse club en heeft nu de leiding in handen bij het zaterdagteam, spelend in de vierde klasse.

Tekst: Ton Beije

Haaglanden Voetbal legde Paats, die het liefste weer bij een zaterdagclub aan de gang gaat, een aantal vragen voor.

Vaak wordt gezegd dat een besluit is genomen met onderling goedvinden. Had jij nog een seizoen bij GDA willen blijven of kijk je uit naar een nieuwe uitdaging?

,,Het besluit dat ik GDA ga verlaten is inderdaad genomen met wederzijds goedvinden. Aan het eind van het lopende seizoen ben ik drie jaar hoofdtrainer geweest van GDA. Ik was er voor mijzelf wel snel uit dat ik toe ben aan een hele nieuwe uitdaging.”

Je werkt nu op zaterdag (hebt ook op de zondag gewerkt). Waar gaat jouw voorkeur nu naar uit?

,,Ik werk nu op zaterdag, maar heb inderdaad ook op zondag gewerkt al is dat wel al wat jaartjes geleden. Wat we zien is dat het amateurvoetbal in onze regio vanaf volgend jaar voor 95% uit clubs bestaat die in het zaterdagvoetbal actief zullen zijn. Ik denk dat het voor de publieke belangstelling ook beter is. Er is geen concurrentie van ESPN op zaterdag en het publiek en de spelers kunnen langer blijven zitten voor de gebruikelijke nababbel. Mijn voorkeur gaat dan ook zeker uit naar een club op zaterdag.”

Wil je als hoofdtrainer blijven werken of eventueel ook als assistent bij een topamateurclub?

,,Het liefst wil ik hoofdtrainer blijven van een leuke ambitieuze club. Het op eigen benen staan en het samenwerken met staf en spelersgroep om ergens naar toe te werken is het leukste wat er is. Maar wie weet ook wel als assistent bij een topamateurclub. Ik sluit wat dat betreft op voorhand niks uit. Wat dat betreft kun je niks op voorhand plannen in de voetballerij.”

Een trainerschap bij een (hoger) jeugdteam, ligt dat eventueel ook in de pijplijn, je hebt uiteindelijk ook ervaring in het trainen met jeugd?

,,Ik heb inderdaad al wat jaartjes gewerkt als hoofdtrainer van landelijke jeugdelftallen bij GDA en RKDEO. Een mooie en succesvolle periode is dat geweest, maar het ligt niet in de pijplijn dat ik weer in het jeugdvoetbal actief zal zijn in de toekomst.”

Het zijn voor een trainer niet de twee lekkerste seizoenen geweest met al die coronaproblemen. Hoe kijk jij daarop terug?

,,In het eerste jaar was het natuurlijk erg vervelend dat het seizoen vlak voor het einde werd beëindigd. Wij stonden er erg goed voor, met nog alle kans op een eventueel kampioenschap of een nacompetitieplek. Het tweede jaar hadden we pas drie wedstrijden gespeeld en werd de competitie al stop gezet en hebben we doorgetraind in twee- en viertallen. Als je daarop terugkijkt was dat zeker niet leuk, maar we moesten er het beste van maken en dat hebben we ook zeker gedaan bij GDA. Dit seizoen begon iedereen weer met veel plezier, maar hebben we helaas nog steeds met corona te maken. Wel hoop ik dat we dit jaar gewoon een volledig seizoen kunnen spelen. Voetbal is erg belangrijk in ons leven, maar gezondheid gaat toch echt boven alles. Maar dat de afgelopen twee seizoenen niet de leukste zijn geweest, mag duidelijk zijn.”

Wat is de uitdaging voor de rest van dit seizoen? Gokken op een periodetitel?

,,De uitdaging voor de rest van het seizoen is hetzelfde als onze doelstelling van voor het seizoen. Wij willen graag spelen om de bovenste plaatsen en dat moet dan een periodetitel opleveren. Wij hebben in te veel wedstrijden dure punten verloren, waarin wij wel de betere ploeg waren gedurende de hele wedstrijd. Tegen Quintus (2-0) hebben wij echt laten zien waar we toe in staat zijn. Als we dat niveau vast kunnen houden, kunnen er nog heel mooie dingen gebeuren in 2022. We gaan ons dan ook goed voorbereiden op de tweede seizoenshelft in Gran Canaria van 5 tot en met 11 januari.”

GDA verlaten met een prijs(je) zou toch wel mooi zijn!

,,GDA verlaten met een prijs zou fantastisch zijn. Een periodetitel vind ik niet echt een prijs, maar het kan natuurlijk wel een prijs worden als je uiteindelijk de finale weet te winnen. Ik zal er samen met mijn staf en de spelersgroep alles aan doen om dat te bewerkstelligen. GDA in de derde klasse achterlaten zou dan inderdaad een mooi afscheid zijn.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder