KNVB seponeert ook rode kaart Anthony Biekman (FC Skillz)

Ook de directe rode kaart, die aan Anthony Biekman (foto), verdediger van FC Skillz, werd getoond door scheidsrechter Jos Straver in de tumultueuze bekerwedstrijd tegen Smitshoek eind november, is door de aanklager van de KNVB geseponeerd.

,,Op basis van een aanvullend onderzoek heeft de aanklager besloten de zaak te seponeren. De reden hiervoor is dat voor de aanklager onvoldoende is gebleken dat de uiting, die als beledigend kon worden ervaren richting de scheidsrechter, is gedaan.”

Recht

Terry Konings, voorzitter FC Skillz: ,,Ik ben dankbaar voor het feit, dat zowel de rode kaart van onze hoofdtrainer als die van onze speler zijn geseponeerd. Daags na de wedstrijd zijn we voor beide rode kaarten als vereniging direct in verzet gegaan, omdat beide kaarten ons inziens onterecht waren. Derhalve ben ik verheugd, dat we juridisch gezien ook in ons gelijk zijn gesteld. Er is na de wedstrijd heel veel gebeurd, gezegd en vooral geschreven over de vermeende wedstrijd en vooral de (negatieve) invloed van de betreffende scheidsrechter. Zoals ik toen al zei, staan wij met FC Skillz voor verbinding, maar vooral voor het recht, dat we als verenigingen hebben. Dat de KNVB ons ook erkent in ons recht, doet ons als vereniging enorm goed.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder