Abdullah Sari: ,,Graag hoofdtrainer bij club met ambitie en goede structuur”

Hij lijkt even uit beeld: Abdullah Sari (foto). Hij verdween uit beeld bij zondag derdeklasser SVH, is momenteel drukdoende met de trainerscursus en loopt stage bij Tweede Divisionist Scheveningen. Maar komend seizoen wil hij weer graag aan de slag als hoofdtrainer.

Tekst: Ton Beije

Naast het vele werk voor de trainingscursus, bevalt de stage bij Scheveningen uitstekend. Abdullah Sari: ,,Een leuke groep spelers en staf waar ik veel van leer. Die Tweede Divisie is natuurlijk een ander niveau en dat maakt het voor mij juist heel mooi, omdat het enorm bijdraagt aan mijn ontwikkeling.”

Dus werken op Houtrust is niet te vergelijken met voorgaande clubs. ,,Is inderdaad helemaal niet te vergelijken”, weet Sari. ,,Ik ben hiervoor trainer geweest bij clubs in de tweede en derde klasse. Bij die clubs moet je als trainer/coach veel meer doen dan bij Scheveningen. Bij Scheveningen is het allemaal gestructureerder en is er een duidelijke rolverdeling binnen de staf en kan de trainer zich meer focussen op trainingen en wedstrijden.”

Pittig

Abdullah Sari ervaart het volgen van de trainerscursus als pittig. ,,Omdat er naast je dagelijkse werk en gezin heel veel tijd gaat zitten in het maken van opdrachten, trainingen, bijeenkomsten in Zeist en bij de stageverenigingen van de andere cursisten, maar aan de andere kant geeft het ook heel veel energie omdat ik met iets bezig ben waar ik van hou en wat mijn passie is. Samengevat geniet ik enorm van de cursus en de ontwikkeling die ik nu doormaak. Geeft mij weer andere inzichten en doet het mij nadenken over mijn visie over voetbal en mijn speelwijze.”

Het binnenhalen van het diploma (UEFA A) geeft ook weer meer mogelijkheden. Sari: ,,Dat is wel wat ik inderdaad verwacht. Ik ben nu gelukkig niet meer beperkt in het kunnen trainen tot een bepaald niveau. Tot en met assistent in het betaalde voetbal is straks mogelijk.”

SVH

Tot nog even terug naar SVH. Het vertrek van Abdullah Sari bij de zondag derdeklasser, waar hij eerder voor vier jaar tekende, kwam wat vreemd en onverwacht over. Hij zegt daarover: ,,Laten we het erop houden dat wat we in vier jaar wilden bereiken in twee seizoenen is gelukt, haha. SVH wilde zo snel mogelijk weer terug naar de derde klasse, want toen ik mijn handtekening onder het contract had gezet voor het nieuwe seizoen sloot men het oude seizoen af met een degradatie naar de vierde klasse. Helemaal niet conform het plan, maar de handtekeningen waren gezet en belofte maakt schuld. Het is gelukt om in mijn eerste jaar te promoveren naar de derde klasse en ik weet zeker dat we met mijn groep een prijs hadden gepakt en meegedaan voor promotie naar de tweede klasse als corona geen roet in het eten had gegooid.”

Hoofdtrainer

Strak een hoger diploma op zak, dat betekent natuurlijk andere ambities. Weer ergens aan de slag gaan als hoofdtrainer. Sari: ,,Daar ligt wel de ambitie. Ik wil weer als hoofdtrainer voor een groep staan, maar dan moet er ook wel een club met ambitie en vooral structuur voorbijkomen.” Voorkeur voor naar zaterdag -of zondagvoetbal? ,,Dat ligt aan welke vereniging en op welk niveau. Beide dagen sluit ik niet uit hoewel we helaas zien dat het zondagvoetbal in onze regio op sterven na dood is en de zaterdag helemaal opbloeit. Vooral als we kijken welke clubs er volgend seizoen de overstap maken naar het zaterdagvoetbal. Er worden dan bijna alleen maar Haagse derby’s gespeeld en dat maakt het uiteraard extra ouderwets leuk”, aldus Sari.

Zijn er al contacten? Sari: ,,Er is gelukkig genoeg interesse, maar ik wil niet te snel ergens op ingaan. We gaan zien wat de komende periode mij gaat brengen, maar de focus ligt nu vooral op de cursus.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder