Hans Verheij stopt na dit seizoen als assistent-trainer bij Quick

Hans Verheij (foto) heeft bij het bestuur aangegeven dat hij volgend seizoen zal stoppen als assistent-trainer bij Quick 1. Het bestuur betreurt zijn besluit, maar respecteert het uiteraard wel.

Hans Verheij is vele jaren in verschillende rollen actief geweest op Quick. In zijn begintijd als trainer had hij vanaf 2001 een talentvolle A1-lichting twee jaar onder zijn hoede en was hij zelfs kort nog interim-trainer van de hoofdmacht van Quick. Aansluitend heeft hij drie seizoenen Quick 2 getraind, in combinatie met het assistentschap van de hoofdmacht bij Frans Danen, waarna hij bij Die Haghe en Concordia vijf seizoenen als hoofdtrainer aan de slag ging.

Bestuurlijk

De club blaast – terecht – op de website de loftrompet over de verdiensten van Hans Verheij. Ook bestuurlijk heeft hij zich namelijk ingezet voor de club, want hij is drie jaar lid van de voetbalcommissie geweest, waarvan twee jaar als bestuurslid van Quick. Hij stopte hier in 2016 mee, want hij voelde zich meer thuis op het veld en werd toen weer assistent-trainer bij Quick 1. In die rol was hij dus ook medeverantwoordelijk voor de promotie naar de Derde Divisie in 2017.

Balans

Hans Verheij weet op Quick in zijn vijftien jaar met veel passie de juiste balans te vinden tussen prestatie en clubbelang in verschillende rollen en is nog altijd een belangrijke schakel tussen de spelersgroep, trainers, commissies en bestuur. Hij zorgde zo mede voor de balans, waarbij de professionaliteit rondom de hoofdmacht omhoogging zonder de identiteit van de club uit het oog te verliezen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder