Oussama Bekkaoui (FC Skillz): ,,Kampioenschap moet beloning worden”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ton Beije

Deel 2: Oussama Bekkaoui (foto) – trainer FC Skillz

FC Skillz is dit seizoen nieuw in de standaardcompetitie. Het nam de plek over van WateringseVeld/Kranenburg in de zaterdag derde klasse. De club gaat als winterkampioen het nieuwe jaar in. Het heeft vijf punten meer dan achtervolger Verburch, al hebben de Poeldijkers nog een duel meer te gaan. Logisch, dat trainer Oussama Bekkaoui met een positief gevoel terugkijkt op de eerste seizoenshelft. ,,In de zomer heb ik samen met het bestuur, de staf en de spelers een aantal doelstellingen bepaald. Deze zijn het eerste halfjaar behaald. Neem als voorbeeld dat wij van alle individuele krachten (stafleden en spelers) een team moesten gaan smeden. Dit moesten wij vanaf de basis doen. Dat is aardig gelukt. De sfeer binnen de groep is optimaal. De spelers stralen plezier uit op de trainingen, wedstrijden en clubavonden. Dat is het allerbelangrijkst en dat we allen werken om kampioen te worden is een tweede”, aldus Bekkaoui.

,,Het spel werd met de week beter en de daarbij behorende speelwijze kwam steeds vaker en beter terug”, gaat hij verder. ,,Dit leidde tot positieve resultaten, maar vooral ook mooi veldspel. Dan komen de resultaten vanzelf, zoals het binnenhalen van de eerste periode. Wij hadden de smaak te pakken en zaten in een goede flow. Jammer dat dit abrupt is gestopt.”

Staat FC Skillz nu terecht op de nummer één positie in de derde klasse B?

,,Op twee mindere wedstrijden na, tegen DWO en DSVP, vind ik dat wij terecht op de eerste plek staan.”

Heeft Bekkaoui een beetje angst, dat de competitie wel eens niet uitgespeeld zou kunnen worden?

,,Die angst heb ik enigszins wel. Maar laten we hopen, dat dit keer de competitie ‘gewoon’ uitgespeeld kan worden.”

Hoe ziet de voorbereiding van FC Skillz eruit op die tweede seizoenshelft?

,,We blijven in Nederland en zullen conform de coronamaatregelen trainen. We gaan verder waar we vorige maand mee zijn gestopt. De positieve flow vasthouden en werken aan onze speelwijze. Daarnaast zal het natuurlijk een druk programma worden waarin het noodzakelijk is om alle spelers fit te krijgen en ook te houden. Daar gaan we hard aan werken.”

Wat zijn de verwachtingen voor de rest van de competitie?

,,Ik verwacht dat we verder gaan met waar we mee bezig waren. Wij zullen intensief blijven werken aan onze speelwijze en vooral veel plezier maken. Het kampioenschap moet een beloning worden van een mooi en sportief seizoen.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder