Abdullah Sari: ,,Ik heb altijd een mooie dorpsclub willen trainen”

Abdullah Sari was vorig seizoen hoofdtrainer bij SVH, is bezig aan de trainersopleiding UEFA A en loopt daarvoor stage bij Tweede Divisionist Scheveningen. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij zaterdag vierdeklasser BSC’68.

Tekst: Ton Beije

Abdullah Sari koos voor een vierdeklasser. Toch een verrassende keuze omdat hij bezig is aan de trainersopleiding UEFA A. Waarom BSC’68. Abdullah Sari is kort en duidelijk: ,,Ik heb altijd een mooie club in een dorp willen trainen. De gesprekken, ambities van de club en de loyaliteit van de mensen binnen de club hebben mij warm gemaakt en uiteindelijk heb ik gekozen voor deze mooie club.”

Ambitie

Een vierdeklasser dus, terwijl de ambitie van Sari toch hoger ligt. Hij: ,,Mijn ambitie ligt hoger, alleen dat hoeft niet gelijk morgen te zijn. Zoals in mijn laatste interview met jou aangegeven, wilde ik naar een club met structuur en ambitie en die heb ik in BSC’68 gevonden.”

Klik

Kijkend naar de ranglijst in 4D, dan doet BSC’68 nog volop mee in de strijd om de prijzen. Het zou dus ook een derdeklasser kunnen worden. ,,Ze hebben de eerste periode ook al binnen, dus is er sowieso kans om voor promotie te voetballen. Ik weet dat men dat ook echt wil. We gaan het zien”, aldus Sari, die er snel uit was met de club. ,,Eigenlijk wel. De gesprekken waren heel goed en er was gelijk een klik.”

In ieder geval een club met ambitie en een gezellig sportpark. Sari: ,,Zeker waar. Kijken of ik de eerste trainer kan zijn die BSC’68 in de tweede klasse kan krijgen.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder