Bas Steffens keert terug als hoofdtrainer bij Forum Sport

Het bestuur en de technische commissie van zaterdag eersteklasser Forum Sport hebben afgelopen week overeenstemming bereikt met Bas Steffens (foto) om met ingang van het seizoen 2022-2023 als nieuwe hoofdtrainer te gaan fungeren.

Steffens volgt daarin de huidige trainer Dennis den Turk op die dan in totaal zes jaar bij Forum Sport heeft gewerkt. Drie jaar als assistent-trainer en drie jaar als hoofdtrainer.

Loopbaan

Bas Steffens (51) is geen onbekende voor Forum Sport. Op de leeftijd van vijf jaar werd hij lid van DEVJO waar hij tot en met eerstejaars B (JO16) heeft gevoetbald. Op zijn vijftiende vertrok hij naar FC Den Haag waar hij vijf jaar heeft gevoetbald. Daarna was hij als speler actief voor sv Voorburg, RVC, Kranenburg en sloot zijn carrière als actief voetballer af bij Tonegido.

Als trainer is Steffens, inmiddels achttien jaar actief op dat vakgebied, werkzaam geweest bij RKAVV, GDA, RKAVV, Forum Sport en HBS.

Proces

De technische commissie en het bestuur van Forum Sport zijn zeer te spreken over het gehele proces en de uiteindelijke keuze. Uit de vele sollicitaties die de club mocht ontvangen, blijkt dat Forum Sport een goede naam heeft en ook zeer aantrekkelijk is voor trainers. In de gesprekken met de technische commissie bleek uiteindelijk een unanieme voorkeur voor Bas Steffens. In de persoon van Bas Steffens heeft Forum Sport een trainer in huis gehaald die zowel bij de ambities- als bij de clubcultuur past.

Uitdagingen

Bas Steffens heeft er zelf ook veel zin in. ,,Forum Sport beschikt over veel talentvolle voetballers. Zowel in het eerste, maar zeker ook in het tweede elftal, het team Onder de 23 en de JO19. Die drie elftallen spelen op het hoogste niveau. Een ideale omgeving voor een trainer die oog heeft voor talentvolle jeugd en openstaat voor de vele uitdagingen!”

Bas Steffens beschikt met een UEFA A-licentie over een uitstekende technische kwalificatie en heeft daarnaast een duidelijke visie en werkwijze.

Bij de foto vlnr: André Saurwalt (bestuurslid technische zaken) en Bas Steffens.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder