Oscar Laguna Burgos (Wilhelmus): ,,Trainen met 2-tallen is niet te doen”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Oscar Laguna Burgos (foto), trainer van zondag tweedeklasser Wilhelmus, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Net als veel collega’s zet ook Oscar Laguna Burgos vraagtekens bij het uitspelen van de competitie. ,,Ik heb er inderdaad helaas een hard hoofd in, dat de huidige competitie nog hervat gaan worden. Ik denk dat de huidige lockdown nog verlengd gaat worden.”

Groepstraining

,,Ik denk dat we in het positieve geval pas in maart groepstrainingen zouden kunnen gaan hervatten en tel daar dan vier weken voorbereiding bij op en dan zitten we al in april”, voegt de Wilhelmus-trainer eraan toe. ,,Ik hoop dat we in maart kunnen trainen en dat we april, mei en een gedeelte juni gaan gebruiken voor oefenwedstrijden en groepstrainingen.” Aan competitievoetbal in zo’n korte periode wil Oscar Laguna Burgos nu niet denken.

Jeugd

Ook Oscar Laguna Burgos ervaart, dat het trainen met voetballen nu verre van ideaal is.  ,,Met 4-tallen was niet ideaal, maar nog wel enigszins mogelijk, maar met 2-tallen is het niet te doen en kunnen de spelers beter voor zichzelf trainen om fit te blijven. Hopelijk wordt alles snel weer normaal, want ik kan niet wachten om weer te starten. Tot die tijd zet ik mijn in bij de jeugd van Wilhelmus in om daar ondersteunend trainingen te geven aan de jeugdselectie-elftallen.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder