Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens (HBS): ,,Presteren en punten pakken”

HBS kwam vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys uitstekend voor de dag. Na rust liep de ploeg van trainer Bas Steffens (foto) weg en pakte een knappe en ruime 6-1 overwinning. Zondag wacht een echte derby, de Kraaien gaan op bezoek bij TAC’90.

Tekst: Ton Beije

Een ruime zege op Alphense Boys. Trainer Bas Steffens moet ongetwijfeld prettig achteromkijken. ,,Met een goed gevoel ja. Belangrijk naast de duidelijke overwinning was voor mij de focus en teamspirit van de jongens. Dit deed ons er goed! Dat we dit tegen een prima ploeg als Alphense Boys deden, maakte de bevestiging en geeft veel vertrouwen.”

Aansluiting

Zondag de derby, waarbij HBS op bezoek moet bij TAC’90, dat lager op de ranglijst staat. Steffens: ,,Een derby speelt altijd een bepaalde rol, al merk ik daar bij ons team niet heel veel van. Ze willen maar één ding op dit moment en dat is presteren en punten pakken. Dit om aansluiting bij de top te houden en het verschil kleiner te maken.”

Niveau

De HBS-trainer over de tegenstander van zondag: ,,TAC’90 heeft een prima selectie met goede spelers weet ik zelf. Spelers die op hoog niveau hebben gespeeld. Ik heb tevens info ingewonnen over de ploeg, dus we zijn normaal voorbereid.” En wat voor wedstrijd verwacht hij? ,,Dat is moeilijk te zeggen en het is afwachten hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. Wat in ieder geval wel anders wordt als afgelopen zondag zijn de weersomstandigheden.”

Over het spelersmateriaal maakt Steffens zich niet zoveel zorgen. ,,Er is wel een enkel twijfelgeval, maar verder zijn we aardig compleet.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder