Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,Lekker spelen op een echte grasmat”

Scheveningen haalde vorig weekend drie belangrijke punten binnen op Houtrust tegen FC Volendam. Zaterdag wacht de ploeg van trainer John Blok (foto) een zware hobbel. Scheveningen gaat namelijk op bezoek bij Rijnsburgse Boys, dat zes punten meer heeft, maar wel een wedstrijd meer verbruikte.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat trainer John Blok met genoegen terugkijkt naar het duel tegen FC Volendam. ,,Niet alleen is een goede start belangrijk voor het vertrouwen, maar gezien de onderlinge  verschillen waren dit ook drie belangrijke punten. Daarnaast heb ik genoten van de discipline en het getoonde karakter van mijn ploeg. Ik heb dan ook echt een andere wedstrijd gezien dan in jullie verslag.”

Routine

,,Jong BVO’s zijn normaal gesproken al fitter door meer trainingsarbeid”, gaat Blok verder, ,,maar dat verschil was nu natuurlijk helemaal groot. Zeker ook omdat wij spelers in de beginopstelling hadden die net weer zijn aangesloten. Toch was daar de eerste helft niet veel van te merken. Volendam had iets meer de bal, maar wij hadden de beste kansen. Na de weergaloze 1-0 van Barry Rog (bewuste bal buitenkant voet vanaf de achterlijn) zette Volendam aanvallend gelijk aan, maar ontstond er ook veel ruimte voor ons. Dat we 2-1 achter kwamen was dan ook een tikkie, maar daar knokten wij ons snel overheen. Na rust was de wedstrijd minder open en hebben wij gebruik gemaakt van onze routine en ervaring. Een zwaar bevochten, maar mooie overwinning.”

Vertrouwen

Een overwinning die de ploeg heel goed kon gebruiken. Blok: ,,Een overwinning geeft  altijd vertrouwen aan een ploeg. Lekker om zo te starten, maar het is slechts het begin van een zware periode met veel wedstrijden.”

Oude bekenden

De volgende opponent is een oude bekende., Rijnsburgse Boys. Blok over dat duel: ,,Rijnsburgse Boys heeft  een topselectie, met veel Haagse bekenden, waarvan wordt verwacht dat ze uiteindelijk wel om de bovenste plaatsen gaan spelen. Dat ze daar nu nog niet staan, komt denk ik door het lang ontbreken van topscorer Van der Moot en het moeten missen van de creativiteit van Jongeneelen. Dat deze spelers weer terug zijn, maakt het er niet makkelijker op, maar Rijnsburg uit is altijd een leuke wedstrijd om te spelen. Een mooie accommodatie, veel oude bekenden en weer lekker spelen op een echte grasmat.”

Punten halen

Rijnsburgse Boys staat zevende (met zes punten meer), maar bij winst kan Scheveningen zelfs op gelijke hoogte komen als het de achterstallige wedstrijd dan ook in winst weet om te zetten. ,,Dat is een mooie bijkomstigheid”, zegt Blok, ,,maar wij moeten gewoon zoveel mogelijk punten halen en dan zien we wel wat we onder ons kunnen houden.”

Ritme

Hoe belangrijk is de terugkeer van Lex Immers voor Scheveningen? Blok: ,,Ondanks dat Lex net pas weer is aangesloten bij de groep – en nog ritme op moet doen – is hij nu al ontzettend belangrijk voor de ploeg. Met zijn ervaring en routine heeft hij het vermogen om ook andere spelers beter te laten spelen.”

Scheveningen kan zaterdag nog niet over een compleet fitte selectie beschikken. Blok zet een streep door de namen van Barry Rog, Crescendo van Berkel, Kevin Gomes Nieto en Georni Elviola.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder