Denis Luhulima ook volgend seizoen hoofdtrainer zondagtak Voorschoten’97

De technische commissie en het bestuur van Voorschoten’97 hebben overeenstemming bereikt met Denis Luhulima (foto), de hoofdtrainer van de zondagselectie, om zijn contract met één jaar te verlengen.

Dennis Luhulima, sinds vorig seizoen de trainer van de zondag derdeklasser, over zijn contractverlenging: ,,De zondagselectie is een mooie combinatie van ervaring en jong talent waar nog veel rek in zit en die ook open staat voor groei en ontwikkeling. Daarnaast is er een ontzettend prettige samenwerking met de huidige staf, ondanks de tegenslagen in het afgelopen jaar. Een andere reden waarom ik graag bij Voorschoten’97 wil blijven, is de trouwe supportersschare van de zondagselectie.”

Pijnpunt

De afgelopen zomer is Luhulima met zijn inspanningen grotendeels verantwoordelijk voor de ruime selectie van de zondagtak, iets dat de laatste jaren een pijnpunt was. TC-lid Leander van Veen, verantwoordelijk voor de zondagselectie, is ook verheugd met het aanblijven van Luhulima. Op de clubsite zegt hij: ,,We zijn heel blij dat Denis heeft bijgetekend. De spelersgroep wilde ook heel graag verder met hem als trainer. Hij heeft een duidelijke voetbalvisie, is direct en zorgt voor een persoonlijke band met de spelers. Met zijn proactieve houding heeft hij heel veel energie gestoken om jongens van O19 te overtuigen om voor de zondagselectie te kiezen. Hierdoor bleven deze jongens behouden voor de club en heeft de zondag de beschikking over een grote selectie. Dat is aan hem te danken.”

Balans

Denis Luhulima weer: ,,Ik denk dat we meer balans is gekomen tussen de zaterdag- en zondagselectie als het gaat om kwantiteit. Dat was ook wel nodig, want de zondag lag toch min of meer op z’n gat. Als de spelers hard blijven trainen en geduld bewaren, dan heeft de zondagselectie een prima vooruitzicht voor de komende jaren.”

,,We moeten zorgen dat we sowieso in de derde klasse en de reserve tweede klasse blijven”, gaat trainer Luhulima verder. ,,Dit was de doelstelling aan het begin van het seizoen en die blijft gewoon staan. Verder gaan we verder met het neerzetten van een stabiele organisatie bij de zondag. Daar ben ik heel positief over, want daar zijn we al een eind mee op weg.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder