Henk Baggerman (KSD-Marine): ,,Een competitie wordt lastig, veel te kort dag”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Henk Baggerman (foto), trainer van zaterdag vierdeklasser KSD-Marine, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Henk Baggerman heeft in deze periode niet alleen als trainer te maken met aangepast trainen in verband met de corona-perikelen, maar werd ook nog eens getroffen door brand bij één van de buren. De schade was allemaal zo hevig, dat hij voorlopig elders onderdak heeft moeten zoeken en heeft gevonden. Voetbal was op dat moment niet zijn eerste prioriteit, maar over het vervolg van de competitie is hij niet echt positief. ,,Ik denk dat het heel moeilijk wordt. Als ik kijk naar de besmettingen die er nog steeds zijn en bijkomen, dan geloof ik niet dat er nog aan de competitie wordt begonnen.”

Lastig

,,Maar mocht de KNVB toch willen beginnen, dan heb ik echt geen idee hoe ze dit aan moeten pakken. Mijns inziens hoop ik dat je in de maand mei misschien wat vriendschappelijk kan spelen. Maar een competitie wordt lastig. Dat wordt dan te kort dag.”

Ook Henk Baggerman heeft bij KSD-Marine te maken met de maatregelen waardoor er aangepast getraind moet worden. ,,Trainen met 2-tallen lijkt onmogelijk en met 4-tallen gaat ook vervelen. Momenteel doen wij niets, hopelijk dat de spelers het zelf een beetje bijhouden. De club heeft ook besloten dat zij geen risico willen lopen, voor spelers en stafleden en andere leden om geïnfecteerd te worden”, aldus Baggerman.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder