Dennis den Turk (Forum Sport): ,,De jongens eerder afremmen dan opwinden”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Dennis den Turk (foto), trainer van zaterdag eersteklasser Forum Sport, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Ook Dennis den Turk heeft zijn vraagtekens over een goed vervolg van de competitie. ,,Het ziet er niet goed uit en waarschijnlijk worden de huidige maatregelen verlengd. In dat geval zie ik het somber in dat we de competitie af kunnen maken. Daarom houd ik me niet zo bezig met de herstart van de competitie, want dat is koffiedik kijken.”

Reizen

,,Ik hou me eerlijk gezegd niet zo bezig in welke vorm de competitie hervat zou moeten worden. Het belangrijkste is dat we weer kunnen voetballen. En áls de competitie hervat wordt, dan is het onze taak om de spelers zo goed en zo fit mogelijk aan die competitie te laten starten. Want welke optie er ook komt, elke wedstrijd speel je om te winnen of het nou een halve competitie of een regiocompetitie is. Daarom zal je van mijn kant dan ook geen voorstel horen, omdat er qua wedstrijdbeleving geen verschil in is. Het enige is dat je met een regiocompetitie niet veel hoeft te reizen.”

Trainen

Bij Forum Sport wordt er gewoon doorgetraind. De beperkende maatregelen hebben daar geen invloed op. Dennis den Turk: ,,Wij houden de jongens fit door verschillende oefeningen aan te bieden. Dat kan zijn in 2-tallen, maar ook in 4-tallen. Wij staan dan ook als het kan met vier trainers op het veld die dan ieder een eigen onderdeel coacht en zodoende krijgen de jongens alle aandacht. Met trainers als Marcel L’Ami, Jochem Verbaan en Mathijs Seilberger hebben we genoeg ervaring in huis om de spelers enthousiast te krijgen en te houden. Bij Forum Sport zit dat trouwens wel goed, want we moeten de jongens eerder afremmen dan opwinden. Bij deze wil ik dan ook de groep een groot compliment geven omdat ze altijd met plezier naar de trainingen komen en daardoor hebben we over de inzet en arbeid niks te klagen.”

© Haaglanden Voetbal  

 

 

 

 

 

Lees verder